Η Maria Hassabi ετοιμάζει μια «ζωντανή εγκατάσταση» στο MoMA

Ένα πρωτότυπο πείραμα της Κύπριας χορογράφου στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης

LIFOTEAM 19.2.2016 | 14:00

Η Maria Hassabi ετοιμάζει μια «ζωντανή εγκατάσταση» στο MoMA
Πρόβα για το PLASTIC (2015) της Maria Hassabi, MoMA, 30 Οκτωβρίου 2015. Φωτό: Julieta Cervantes / © 2015, The Museum of Modern Art, New York.

 

Το PLASTIC είναι η νέα «ζωντανή εγκατάσταση» της Maria Hassabi. Στο πλαίσιο αυτής της περφόρμανς της Κύπριας χορογράφου και καλλιτέχνιδος, που ξεκινάει σύντομα στο MoMA της Νέας Υόρκης, χορευτές κινούνται διαρκώς στους ορόφους και τις σκάλες του Μουσείου κατά τις ώρες λειτουργίας του. Ανά διαστήματα, οι πόζες τους θυμίζουν εικόνες σωμάτων που χαλαρώνουν ή καταρρέουν.

 

Το PLASTIC δεν έχει ξεκάθαρη αρχή και τέλος αλλά επαναπροσδιορίζει τη διάρκεια της θεατρικής παράστασης σε μια μουσειακή έκθεση που διαρκεί ένα μήνα. Η συνεχής κίνηση ενθαρρύνει τους επισκέπτες να παρατηρήσουν από κοντά τις μικρές αλλαγές στις πόζες των περφόρμερ, αφαιρώντας την φυσική απόσταση μεταξύ τους. Εξερευνώντας την ένταση μεταξύ ακινησίας και διαρκούς κίνησης, η παράσταση εξετάζει τη σχέση καλλιτεχνικού αντικειμένου και ανθρώπινου υποκειμένου.

 

Οι επισκέπτες του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης θα μπορούν να δουν το PLASTIC στη σκάλα του Agnes Gund Garden Lobby, στο Donald B. & Catherine C. Marron Atrium και στην ξύλινη σκάλα που οδηγεί από τις γκαλερί του τετάρτου σε εκείνες του πέμπτου ορόφου.

 

 

PLASTIC

MoMA, Νέα Υόρκη

21/2–20/3

 

Οι περφόρμερ που συμμετέχουν στην εγκατάσταση:

Marron Atrium & Garden Lobby: Hristoula Harakas, Maria Hassabi, Molly Lieber, Paige Martin, Oisín Monaghan

Σκάλα μεταξύ τετάρτου και πέμπτου ορόφου: Michael Helland, Niall Jones, Tara Lorenzen, Mickey Mahar

Marron Atrium: Simon Courchel, Jessie Gold, Neil Greenberg, Elizabeth Hart, Kennis Hawkins, Niall Jones, Shelley Senter, RoseAnne Spradlin, David Thomson

 

Ηχητικός σχεδιασμός: Norbye Halvorsen

Μουσική επιμέλεια: Rosenfeld

Styling: threeASFOUR