Ρωσία: Αντιμέτωπος με φυλάκιση 38χρονος επειδή δήλωσε άθεος

Ρωσία: Αντιμέτωπος με φυλάκιση 38χρονος επειδή δήλωσε άθεος Facebook Twitter
2

Ένας άνδρας στη νότια Ρωσία αντιμετωπίζει πιθανή ποινή φυλάκισης αφού κατηγορήθηκε ότι εξύβρισε τα θρησκευτικά συναισθήματα στο διαδίκτυο, όταν κατά τη διάρκεια ανταλλαγής απόψεων έγραψε ότι  "δεν υπάρχει Θεός".

Ο 38χρονος Viktor Krasnov, ο οποίος εμφανίστηκε στο δικαστήριο την Τετάρτη, διώκεται βάσει ενός αμφιλεγόμενου νόμου που θεσπίστηκε για τις Pussy Riot, είπε ο δικηγόρος του Αντρέι Sabinin στο AFP.

«Θα πω ότι η συλλογή των Εβραϊκών παραμυθιών με τίτλο η Βίβλος είναι όλα μαλακίες, τουλάχιστον για μένα δεν υπάρχει Θεός ", έγραψε ο Krasnov για να εισπράξει καταγγελία από συνομιλητή του και να αντιμετωπίζει τώρα ποινής φυλάκισης μέχρι 1 χρόνο.

Ο 38χρονος, είχε περάσει έναν μήνα σε ψυχιατρική πτέρυγα το περασμένο έτος, και υποβλήθηκε  σε ψυχιατρικές εξετάσεις πριν τελικά κριθεί υγιής.

Ο δικηγόρος του Krasnov επέμεινε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο πελάτης του είναι  "απλά άθεος».

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανικές εκλογές: Ξεκάθαρη νίκη για το CDU αλλά δεν φτάνει τα αποτελέσματα της εποχής Μέρκελ

Διεθνή / Γερμανικές εκλογές: Ξεκάθαρη νίκη για το CDU αλλά δεν φτάνει τα αποτελέσματα της εποχής Μέρκελ

Tο εκλογικό αποτέλεσμα των Χριστιανοδημοκρατών είναι πολύ χαμηλότερο από τις επιδόσεις του κόμματος υπό την ηγεσία της πρώην επί μακρόν ηγέτιδας και καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ
LIFO NEWSROOM