Αυτήν την εποχή του χρόνου, που ο καιρός αρχίζει να θυμίζει επιτέλους καλοκαίρι, οι Αθηναίοι αρχίζουν να αναζητούν καταφύγιο στα «ψηλά» της πόλης.
Τις ξάστερες ανοιξιάτικες βραδιές η Αθήνα μοιάζει πιο όμορφη από ψηλά. Τα φώτα την καλύπτουν, η Ακρόπολη βρίσκεται πάντα εκεί για να της προσδίδει μεγαλοπρέπεια και η αδιάκοπη ροή ενέργειας που διαχέεται στα στενά σοκάκια του κέντρου αρχίζει να ανεβαίνει προς τα πάνω, χαρίζοντας στην ατμόσφαιρα μια χαρακτηριστική ένταση που δεν συναντάς πουθενά αλλού στον κόσμο.
Η πιο ενδιαφέρουσα, νέα προσθήκη στις αθηναϊκές ταράτσες είναι το roof garden του boutigue ξενοδοχείου «The Zillers» στη Μητροπόλεως, ακριβώς πάνω από την πλατεία της Μητρόπολης, με συγκλονιστική θέα στην Πλάκα και την Ακρόπολη.
Το όνομα του ξενοδοχείου και του bar-restaurant είναι, προφανώς, δανεισμένο από τον εμπνευστή του, τον αρχιτέκτονα Ερνέστο Τσίλερ, και αρχικά είχε σχεδιαστεί ως κατοικία.
Ο εσωτερικός χώρος του κτιρίου είναι απλώς υπέροχος. Ψηλόταβανες αίθουσες, γύψινα τελειώματα και ένας φανταστικός φωταγωγός που έχει μετατραπεί σε αγωγό κατακόρυφης επικοινωνίας και γεμίζει με φως το εσωτερικό του, σε κάνει να νιώθεις πως βρίσκεσαι σε μια γειτονιά της παλιάς Αθήνας, τότε που οι γείτονες επικοινωνούσαν μεταξύ τους από τα αντικριστά παράθυρα.
Ο κυρίως χώρος του bar-restaurant είναι «ντυμένος» με λευκό και πράσινο μάρμαρο από την Ινδία, σκούρα, γήινα χρώματα, και γυαλί, ενώ στα πλαϊνά δεσπόζει ένας εντυπωσιακός, κάθετος και ολοζώντανος κήπος που αποτελεί την επιτομή του roof garden.
Η βιομηχανικού τύπου επίπλωση και η διακόσμηση της μπάρας αφήνουν στον χώρο μια διακριτική αίσθηση πολυτέλειας, μακριά από φλυαρίες και περιττούς εντυπωσιασμούς.
Χωρίς συζήτηση, όμως, το πιο δυνατό σημείο του μαγαζιού είναι η συγκλονιστική του θέα. Η Ακρόπολη, η γειτονιά της Πλάκας και η πλατεία της Μητρόπολης βρίσκονται κυριολεκτικά στο «πιάτο».
Όμως, για τους εμπνευστές του Zillers, θέα και location δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα, αν δεν συμπληρώνονται από ένα υψηλό επίπεδο υπηρεσιών. Γι' αυτόν το λόγο αποφάσισαν να εστιάσουν πλήρως σε αυτό το κομμάτι, στελεχώνοντας την ομάδα τους με μερικούς από τους καλύτερους επαγγελματίες στον χώρο της εστίασης και του bartending.
Στην κουζίνα, που είναι δημιουργική και ελληνική, τα πάντα λειτουργούν υπό την επίβλεψη της σεφ Κωνσταντίνας Φάκλαρη. Το μενού περιλαμβάνει φρέσκες σαλάτες, ζουμερά burgers, ιδιαίτερα πιάτα (όπως π.χ. το λαβράκι σοτέ πάνω σε ρεβιθάδα με chorizo και δενδρολίβανο) και φρέσκα, homemade γλυκά που παρασκευάζονται καθημερινά στην κουζίνα του Zillers.
Η «ήρεμη δύναμη των αθηναϊκών μπαρ», ο Γιάννης Σαμαράς, έχει αναλάβει την επιμέλεια της λίστας με τα κοκτέιλ που περιλαμβάνει εξαιρετικές επιλογές, πειραματισμούς και signature cocktails.
Σε λίγες μέρες, όμως, όταν θα ξεκινήσει να λειτουργεί πλήρως το ξενοδοχείο, το μενού θα χωριστεί σε δύο μέρη. Το πρωί, το φαγητό είναι πιο comfort, με burgers, ελαφρά snacks κ.λπ., ενώ το βραδάκι θα αποκτά ένα πιο βραδινό, «εστιατοριακό» ύφος, με ιδιαίτερα πιάτα.
Βασικός στόχος του Zillers είναι να γίνει ένας all day χώρος με χαλαρό, lounge ύφος, ιδανικό για να ξεκινήσει κανείς όμορφα τη βραδιά του στην καρδιά της πόλης, συνοδεία ποτού, κοκτέιλ ή καλού φαγητό. Α, και με συντροφιά την πιο φανταστική θέα της πόλης.
Μητροπόλεως 54, πλατεία Μητρόπολης
210 3222277
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0