[...] Σ' έχω περιμένει πάρα πολύ στη ζωή μου.

Σ' έχω περιμένει σε παράθυρα, σε πόρτες.

Σ' έχω περιμένει σε μέρη και σε πόλεις που ήξερα ότι δεν είσαι καν εκεί... [...]

 

Το παραπάνω απόσπασμα είναι από το κείμενο «Τέσσερα χρόνια απουσίας» της Λένας Κιτσοπούλου και η ανάγνωσή του έγινε αποκλειστικά για το LIFO.gr από την ηθοποιό Αριάννα Χατζηγαλανού. Η Κιτσοπούλου μαζί με τον Κώστα Ακρίβο, την Αλεξάνδρα Κ* και τον Χρήστο Χρυσόπουλο, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συνθέτη Δημήτρη Σκύλλα, γράφοντας πρωτότυπα κείμενα για μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά στην οποία λόγος και μουσική, ήχοι, εικόνες και έννοιες θα μπλεχτούν μοναδικά.

 

Στο «Περί Ύψους», ο Δημήτρης Σκύλλας προσκαλεί δημιουργούς και ερμηνευτές από τον χώρο της μουσικής, της λογοτεχνίας και του θεάτρου, να εκφράσουν ατομικά και συλλογικά τη δική τους αίσθηση για τις «Μεγάλες Ιδέες». Χρόνος. Σύμπαν. Έρωτας. Θάνατος. Θεός: Πέντε Μεγάλες Ιδέες συγχρονίζουν την ενέργεια των καλλιτεχνών και σηματοδοτούν μια συνθήκη: την έκφραση του Ύψους.

 

Έχοντας ως πυρήνα τη μουσική σύνθεση, με έργα των Liszt, Crumb, Kurtág, αλλά και των Γιώργου Κουμεντάκη, Κορνήλιου Σελαμσή και του ίδιου του Σκύλλα, τρεις ερμηνευτές στο πιάνο και το κουαρτέτο σαξοφώνων STAB προσεγγίζουν τον παλμό αυτών των ιδεών σε συνδυασμό με τις μικρές συγγραφικές πρεμιέρες και την παρουσία ηθοποιών, όλοι μαζί στα πλαίσια μιας κοινής εννοιολογικής τριβής.

 

Η ηθοποιός Αριάννα Χατζηγαλανού διαβάζει για το LIFO.gr ένα απόσπασμα από το νέο κείμενο της Λένας Κιτσοπούλου
Δημήτρης Σκύλλας (Φωτό: Κατερίνα Φαρφαρά)

 

 

 

Περί Ύψους

Τρίτη 19/4, 21:15

Θέατρο Πόρτα (Λεωφ. Μεσογείων 59, Αθήνα, 210 7711333)

Εισ.: € 10, 8 (ανέργων, ΑΜΕΑ, ομαδικό)

facebook event

 

 

Συντελεστές

Με έργα των Γιώργου Κουμεντάκη, Κορνήλιου Σελαμσή, George Crumb, F. Liszt, G. Kurtág & Δημήτρη Σκύλλα

Μουσική ερμηνεία: Τίτος Γουβέλης, Γιώργος Κωνσταντίνου, Διονύσης Μαλλούχος (πιάνο), Guido de Flaviis με το κουαρτέτο σαξοφώνων STΑB (Guido De Flaviis, Στάθης Μαυρομάτης, Ηλίας Σαμσόνοφ, Κώστας Τζέκος)

Συγγραφείς - με νέα κείμενα γραμμένα για το «Περί Ύψους»: Κώστας Ακρίβος, Λένα Κιτσοπούλου, Αλεξάνδρα Κ*, Χρήστος Χρυσόπουλος

Ηθοποιοί: Αργύρης Πανταζάρας, Αριάννα Χατζηγαλανού

Φωτισμός: Σεσίλια Τσελεπίδη