Ο Ιατρικός Σύλλογος προειδοποιεί για ελονοσία και λοιμώδη νοσήματα στους καταυλισμούς προσφύγων

Ο Ιατρικός Σύλλογος προειδοποιεί για ελονοσία και λοιμώδη νοσήματα στους καταυλισμούς προσφύγων Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
3

Με ανακοίνωσή του, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και των μεταναστών που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους τόσο για τους ίδιους όσο και για τη Δημόσια υγεία και προειδοποιεί για τον κίνδυνο εμφάνισης λοιμωδών νοσημάτων όπως η ελονοσία και ο Δάγκειος πυρετός, αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Μάλιστα, ο Σύλλογος υποστηρίζει ότι ο χθεσινός θάνατος της 17χρονης προσφυγοπούλας καταδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του ΙΣΑ «ο θάνατος της 17χρονης στον καταυλισμό του Ελληνικού ανάδειξε τα κρίσιμα ζητήματα Δημόσιας υγείας που ανακύπτουν λόγω της ανεπαρκέστατης διαχείρισης των υγειονομικών ζητημάτων που προκύπτουν από την προσφυγική κρίση από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ο ΙΣΑ καταγγέλλει ότι τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των προσφύγων και των μεταναστών και ειδικά των ευπαθή ομάδων (παιδιά, ηλικιωμένοι, χρόνιοι πάσχοντες) από τις κακές συνθήκες υγιεινής στους χώρους φιλοξενίας και την έκθεσή τους στις καιρικές συνθήκες.

Eιδικά στους καταυλισμούς στον Πειραιά, το Ελληνικό και την Ειδομένη, η κατάσταση είναι απαράδεκτη, εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία και εκθέτει τη χώρα.

Μάλιστα με την αναμενόμενη άνοδο της θερμοκρασίας ,θα αυξηθεί δραματικά ο κίνδυνος εμφάνισης λοιμωδών νόσων οι οποίες μπορεί να μεταδοθούν και στον τοπικό πληθυσμό.

Επιπρόσθετα υπάρχουν πληροφορίες ότι δεν έχουν δρομολογηθεί στις περιοχές υψηλού κινδύνου , οι διαδικασίες για να ξεκινήσουν οι ψεκασμοί εναντίον των κουνουπιών ,με αποτέλεσμα η χώρα να αντιμετωπίζει το κίνδυνο έξαρσης λοιμωδών νοσημάτων, όπως η ελονοσία, ο ιός του Δυτικού Νείλου, Δάγκειος πυρετός , κ.τ.λ.

Ο ΙΣΑ καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να λάβει με κατεπείγουσες διαδικασίες τα ενδεδειγμένα μέτρα, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.»

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεσπά η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη - «10 χρόνια μετά δεν ξέρω τι έχουμε καταφέρει ως κοινωνία»

Ελλάδα / Ξεσπά η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη - «10 χρόνια μετά δεν ξέρω τι έχουμε καταφέρει ως κοινωνία»

Στις 6 Φεβρουαρίου του 2015 ο Βαγγέλης Γιακουμάκης εξαφανίστηκε στα Ιωάννινα και 40 ημέρες μετά εντοπίστηκε νεκρός σχεδόν 800 μέτρα μακριά από τη Γαλακτοκομική Σχολή που φοιτούσε
LIFO NEWSROOM
Νέα πρόκληση από τον εισαγγελέα στη δίκη Φιλιππίδη: «Δεν έχετε ξανακούσει άντρα να την πέφτει άγρια σε γυναίκα;»

Ελλάδα / Νέα πρόκληση από τον εισαγγελέα στη δίκη Φιλιππίδη: «Δεν έχετε ξανακούσει άντρα να την πέφτει άγρια σε γυναίκα;»

Η εξέταση της μάρτυρα από τον εισαγγελέα πήρε ιδιαίτερη τροπή όταν της ζητήθηκαν λεπτομέρειες για το περιστατικό. Ο διάλογος που ακολούθησε προκάλεσε αντιδράσεις
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης από Σαντορίνη:

Ελλάδα / Μητσοτάκης από Σαντορίνη: Καλύτερα να προλαμβάνουμε γεγονότα παρά να τρέχουμε να τα αντιμετωπίσουμε

«Να διαβεβαιώσω για ακόμα μία φορά τους κατοίκους που δοκιμάζονται αυτήν την περίοδο ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι στο πλευρό τους» δήλωσε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Εγώ πάλι γιατί θυμάμαι πριν ένα-ενάμιση μήνα όλοι οι επίσημοι φορείς να λένε "δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών από μετανάστες/πρόσφυγες". Έτσι, με απόλυτη σιγουριά κιόλας "κανένας κίνδυνος".
Αν ρωτήσετε τον Κυρίτσαρο θα σας πει ότι ντάξει συμβαίνουν αυτά, τι να κάνουμε τώρα;; Αν βέβαια αυτά συνέβαιναν επί γερμανοτσολιάδων θα μιλούσαμε για φασίστες, γενοκτονίες, ναζί κτλ. Σε άλλα νέα η χώρα καταστρέφεται.