Ξέρουμε τις "φωλιές" των πιο λαχταριστών σοκολατένιων αυγών

Ξέρουμε τις "φωλιές" των πιο λαχταριστών σοκολατένιων αυγών Facebook Twitter
0

 

Papaspirou bakery and more

Μυρωδάτο πολίτικο τσουρέκι με μαχλέπι και μαστίχα, σμυρναίικα κουλουράκια και, βέβαια, οι μοναδικές χειροποίητες σοκολατένιες δημιουργίες σε ποικίλα σχέδια και γεύσεις. Επιλέξτε ανάμεσα σε σοκολατένια αυγά σε διαφορετικά μεγέθη, καλαθάκια, φωλιές, λαγουδάκια και κότες που θα ξετρελάνουν τα βαφτιστήρια.

Αγ. Τριάδος & Ν. Ζίχνης 15, Αχαρνές, 210 2409235, www.papaspirou.gr

Κωνσταντινίδης

Σοκολατένια πασχαλινά αυγά σε πολλά και διάφορα σχέδια, όπως η πασχαλίτσα, η αγελαδίτσα, το γουρουνάκι και ο Οβελίξ, που έχει μεγάλη ανταπόκριση. Πρόκειται για χειροποίητες κατασκευές μοναδικής αισθητικής, φτιαγμένες με σοκολάτα υγείας και σοκολάτα γάλακτος και, φυσικά, τα πιο αγνά υλικά. Μπορείτε να παραγγείλετε να σας ετοιμάσουν το αγαπημένο σας αυγό και θα το κάνουν με πραγματικό μεράκι.

Μεσογείων 86, Αθήνα, 210 7711744

ΑΦΟΙ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΙ

Τα εντυπωσιακά σε μέγεθος πασχαλινά σοκολατένια κοκοράκια, λαγουδάκια και αυγά είναι το χαρακτηριστικό του μαγαζιού τις πασχαλινές μέρες. Είναι ένα από τα πιο παλιά και ιστορικά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας, με έτος ίδρυσης το 1915. Το πασχαλινό τσουρέκι είναι η ειδικότητά τους, καθώς βασίζεται σε μια παλιά οικογενειακή συνταγή.

Χαρ. Τρικούπη 82, Εξάρχεια, 210 3610092, www.asimakopouloi.com

PAUL

To πασχαλινό μιλφέιγ σε σχήμα αυγού με κρέμα πατισερί σοκολάτας, καβουρδισμένο φουντούκι και σοκολατένιες μπουκλίτσες είναι ένας λόγος από μόνος του για να επισκεφτείτε τη διάσημη boulangerie. Αν θέλετε να το αγοράσετε για δώρο ή για το σπίτι μπορείτε, ανάμεσα σε δεκάδες σοκολατάκια για όλα τα γούστα και το must πασχαλινό αυγό Oeuf Choco με εξαιρετική σοκολάτα γάλακτος.

Πανεπιστημίου 10, Αθήνα, 210 3636962, www.paul-international.com

Ξέρουμε τις "φωλιές" των πιο λαχταριστών σοκολατένιων αυγών Facebook Twitter

Βάρσος

Τις πασχαλινές μέρες η σοκολάτα έχει την τιμητική της. Τα γυαλιστερά σοκολατένια αυγά σε διάφορα μεγέθη διακοσμούνται με ολόκληρους κήπους από πολύχρωμα λουλούδια και πασχαλίτσες που τρώγονται, αφού είναι φτιαγμένα από καλής ποιότητας γλάσο. Για τους πιο παραδοσιακούς, τα διάσημα τσουρέκια του Βάρσου είναι η κατάλληλη επιλογή.

Κηφισιά, Κασσαβέτη 5, 210 801 2472, www.varsos.gr

Troufa Bread & Chocolate

Από την «μπουτίκ» της σοκολάτας δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα πασχαλινά σοκολατένια αυγά και να είναι πεντανόστιμα. Οι γιορτινές ολόφρεσκες σοκολατένιες δημιουργίες έχουν την τιμητική τους αυτές τις μέρες στο κατάστημα.

Λεωφ. Θησέως 4, Δροσιά, 210 800 0950, www.troufadaily.com/


ΠΑΠΑΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
Παραδοσιακό Ζαχαροπλαστείο

Οι ξανθιώτικες καριόκες είναι το χαρακτηριστικό του ζαχαροπλαστείου και παρασκευάζονται με την ίδια συνταγή εδώ και τέσσερις γενιές. Η πολυετής πείρα τους στη σοκολάτα τούς κάνει και ειδικούς στα πασχαλινά αυγά και στα σοκολατάκια, που θα βρεις άφθονα αυτές τις μέρες στο μαγαζί.

Ανδρέα Παπανδρέου 13, Γλυφάδα, 210 8980220, www.papaparaskevas.gr

Ελληνικόν

Από το 1946 μέχρι σήμερα δεν αμφισβητήθηκε ποτέ η φρεσκάδα και η ποιότητα των υλικών. Τα σοκολατένια αυγά τους είναι εγγύηση. 

25ης Μαρτίου 71, Νέο Ψυχικό, 210 6753388 / Εργαστήριο: Πατριάρχου Ιωακείμ 26, Κολωνάκι

Fresh

Ωραία γλυκά, φρέσκες ιδέες, φίνες γεύσεις της νέας εποχής. Τα πασχαλινά αυγά από τα Fresh σε βγάζουν ασπροπρόσωπο, όπως και όλα τα γλυκά τους!
Κριεζώτου 12, Κολωνάκι, 210 3642948. Πληροφορίες για τα υπόλοιπα καταστήματα στο www.freshpatisserie.gr

Leonidas
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Έχει 80 είδη σοκολάτας και παράδοση χρόνων. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σας πάρει ώρα να αποφασίσετε τι να διαλέξετε.

Καψάλη 3, Αθήνα, 210 7243200 και σε πολλά άλλα σημεία

Μέλισσα
Ζαχαροπλαστείο με φανατικό κοινό, όχι μόνο από τα δυτικά αλλά απ' όλη την Αθήνα! Τα σοκολατένια αυγά του είναι απλώς υπέροχα! 

Εθνάρχου Μακαρίου 43, Περιστέρι, 210 5711055, www.melisa.gr

Αριστοκρατικόν
Κόκορες, κότες, λαγοί, πασχαλίτσες και λοιπά ζώα της εξοχής, αυγά με τα καλάθια τους, όλα από μαύρη σοκολάτα και γάλακτος, χειροποίητα, σε μεγάλη ποικιλία. Δέχονται και ειδικές παραγγελίες για είδη που απαιτούν ώρες δουλειάς.

Βουλής 7, Σύνταγμα, 210 3220546, www.aristokratikon.com

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM
Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ