Ο Κοντονής λέει «όχι» στην διεξαγωγή του τελικού στις 15 Μαΐου

Ο Κοντονής λέει «όχι» στην διεξαγωγή του τελικού στις 15 Μαΐου Facebook Twitter
0

Μπορεί η συνεδρίαση της Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ να αποφάσισε διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ την Κυριακή 15 Μαΐου όμως σύμφωνα με τη SportDay, o υφυπουργός Σταύρος Κοντονής φέρεται να τόνισε στο περιθώριο της ψηφοφορίας της Βουλής για Ασφαλιστικό/Φορολογικό νομοσχέδιο, πως η αναμέτρηση δεν πρόκειται να διεξαχθεί σε καμία περίπτωση το Σάββατο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κος Κοντονής σημείωσε: «Η ΕΠΟ μπορεί να όρισε τον τελικό στις 15 του μήνα, αλλά αυτό απαγορεύεται με βάση την απόφασή μου της περασμένης Παρασκευής. Ο τελικός δεν πρόκειται να γίνει στις 15 Μαΐου», ενώ αναφορικά με τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής του, φέρεται να σχολίασε: «Θα δούμε. Δεν είναι ώρα τώρα. Δεν θα βγάζουμε κάθε μέρα ανακοινώσεις».

Την περασμένη Παρασκευή ο υφυπουργός Αθλητισμού, Στ. Κοντονής, αποφάσισε αναβολή «τουλάχιστον δέκα ημερών» του προγραμματισμένου για το περασμένο Σάββατο τελικού Ολυμπιακού – ΑΕΚ, «κατόπιν σχετικού αιτήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και εισήγησης της ΔΕΑΒ».

Ωστόσο, τον σημαντικότερο ίσως λόγο στην απόφαση έπαιξε η κατά τον κ. Κοντονή μη τήρηση από την ΕΠΟ των συμφωνηθέντων σχετικά με τους βοηθούς διαιτητές, που θα πλαισίωναν τον διαιτητή του τελικού, Τάσο Σιδηρόπουλο. Η ΕΠΟ, αρχικά, αντέδρασε μέσω ανακοίνωσης, με την οποία κατηγορούσε τον υφυπουργό Αθλητισμού. Το περασμένο Σάββατο προέβη στην απόφαση να ορίσει τον τελικό Κυπέλλου στις 15 Μαΐου. Δηλαδή, εντός του δεκαήμερου, που, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, δεν μπορεί να γίνει ο τελικός.

Για το θέμα θα υπάρξει σήμερα τοποθέτηση από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενώ από την ΕΠΟ διέρρεαν ότι αν υπάρξει δεύτερη αναβολή του τελικού, τότε θα επανέλθει η απειλή του ποδοσφαιρικού Grexit από τη FIFA.

Η Καθημερινή σημειώνει στο ρεπορτάζ της πως κατάσταση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο, ύστερα από τη χθεσινή επιστολή της Nova προς τη Σούπερ Λίγκα. Το συνδρομητικό κανάλι, που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος, υποστηρίζει ότι «δεν πρόκειται να ανεχτεί, για οποιονδήποτε λόγο, καμία περαιτέρω καθυστέρηση ή διαφοροποίηση στο ήδη ορισθέν πρόγραμμα της διαδικασίας των πλέι οφ». Υπενθυμίζεται ότι στη σύμβαση με τη Nova προβλέπεται ρήτρα υπέρ του καναλιού σε περίπτωση που αναβληθούν ή ματαιωθούν προγραμματισμένοι αγώνες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισπανία: Παίκτης της Χετάφε κατήγγειλε ρατσισμό - Να μην μιλάει μέχρι να μάθει ισπανικά, απάντησε ο πρόεδρος της ομάδας

Αθλητισμός / Ισπανία: Παίκτης της Χετάφε κατήγγειλε ρατσιστική συμπεριφορά - Να μην μιλάει μέχρι να μάθει ισπανικά, απάντησε ο πρόεδρος της ομάδας

Η αντίδραση του Άνχελ Τόρες στους ισχυρισμούς του Νιγηριανού ποδοσφαιριστή Κριστάντους Ούτσε, σχολιάστηκε αρνητικά στα social media
LIFO NEWSROOM
Ένας στους 3 παίκτες του NFL πιστεύει ότι πάσχει από χρόνια τραυματική εγκεφαλοπάθεια (CTE)

Αθλητισμός / Ένας στους 3 παίκτες του NFL πιστεύει ότι πάσχει από χρόνια τραυματική εγκεφαλοπάθεια (CTE)

Οι περισσότεροι από τους παίκτες είχαν υποστεί διάσειση κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, ενώ η NFL έχει πλέον αυστηρά πρωτόκολλα για τη διαχείριση των τραυματισμών στο κεφάλι
LIFO NEWSROOM