Καβάλα: Κρούσμα οζώδους δερματίτιδας σε κτηνοτροφική μονάδα- Θα θανατωθεί ολόκληρο το κοπάδι

Καβάλα: Κρούσμα οζώδους δερματίτιδας σε κτηνοτροφική μονάδα- Θα θανατωθεί ολόκληρο το κοπάδι Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ)
1

Την άμεση θανάτωση ολοκλήρου του ζωικού κεφαλαίου του κτηνοτρόφου από την Τοπική Κοινότητα Χαλκερού του Δήμου Καβάλας, αποφάσισε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, μετά το θετικό δείγμα οζώδους δερματίτιδας που βρέθηκε σε ένα ζώο.


Ο κ. Μαρκόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, υπογράμμισε ότι ο συγκεκριμένος κτηνοτρόφος δεν είχε εμβολιάσει τα ζώα του όπως προβλέπονταν, με αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκεται μπροστά σε μια πολύ δυσάρεστη και δύσκολη κατάσταση, καθώς είναι αναγκασμένος να υποστεί ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή δεδομένου δεν διαθέτει κανένα αλλά εισόδημα. Επιπλέον, θα του ασκηθεί και ποινική δίωξη σε βάρος του γιατί δε συμμορφώθηκε με τις οδηγίες τις Διεύθυνσης Κτηνιατρικής, θέτοντας σε κίνδυνο και άλλα ζώα.


Το ζωικό κεφάλαιο του κτηνοτρόφου που αποτελούνταν από συνολικά 100 αγελάδες και μοσχάρια, θα θανατωθεί τις επόμενες μέρες σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις προκειμένου να αποτραπεί η επέκταση της νόσου. Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, υπογραμμίζει ότι η περίπτωση του κτηνοτρόφου από το Χαλκερό είναι μέσα στο 2% του ποσοστού, που για διάφορους λόγους δεν εμβολίασαν τα ζώα τους, καθώς σε ποσοστό 98% οι κτηνοτρόφοι της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας τα έχουν εμβολιάσει.


«Η Περιφέρεια ΑΜΘ», συνεχίζει, «έχει κάνει μια μεγάλη προσπάθεια αναχαίτισης της εξέλιξης της ασθένειας σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη. Αυτό έγινε με χρήματα της Περιφέρειας, με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη, αν και δεν ήταν δική μας αρμοδιότητα και χωρίς να μας το αναθέσει κανείς. Σκοπός ήταν να μειωθούν οι επιπτώσεις στο ζωικό κεφάλαιο της περιοχής. Αυτό το καταφέραμε και το πετύχαμε. Ενώ δημιουργήσαμε ένα ανάχωμα για την υπόλοιπη Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς δεν υπήρξαν αντίστοιχες πρωτοβουλίες από περιοχές που βρίσκονται κοντά μας, με αποτέλεσμα ο περιφερειάρχης να έχει πει σωστά, ότι είμαστε περικυκλωμένοι από την οζώδη δερματίτιδα».


Ο κ. Μαρκόπουλος συστήνει στους κτηνοτρόφους να είναι ψύχραιμοι, σημειώνοντας πως «όσοι έχουν εμβολιάσει τα ζώα τους, σύμφωνα με τις οδηγίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχούν. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να προκληθεί πανικός, αφού δεν οδηγεί πουθενά».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Άλλος ένας που θεώρησε τον εαυτό του "εξυπνότερο" από τους υπόλοιπους. Λες και οι υπόλοιποι κτηνοτρόφοι της περιοχής που εμβολίασαν τα κοπάδια τους ήταν βλάκες και το έκαναν.Προσωπικά δεν νιώθω καμία λύπη για όσους και όσες συμπεριφέρονται έτσι και την πατάνε μετά.