Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν τροπολογία για απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ των μόνιμων κατοίκων πολύ μικρών νησιών

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν τροπολογία για απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ των μόνιμων κατοίκων πολύ μικρών νησιών Facebook Twitter
2

Να απαλλάσσονται από την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ οι μόνιμοι κάτοικοι στα νησιά με πληθυσμό κάτω των 300 κατοίκων, ζητούν με τροπολογία που κατέθεσαν στο νομοσχέδιο για τα τελευταία μέτρα της αξιολόγησης, 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι βουλευτές Η. Καματερός, Φ. Βάκη, Δ. Γάκης, Ν. Μανιός, Α. Μιχαηλίδης, Γ. Πάλλης, Κ. Παυλίδης, Ν. Σαντορινιός, Δ, Σεβαστάκης, Α. Συρίγος και Ν. Συρμαλένιος επισημαίνουν την ανάγκη για απαλλαγή των πολύ μικρών νησιών από τον ΕΝΦΙΑ για λόγους προστασίας της νησιωτικότητας και για τον λόγο ότι η οικονομική δραστηριότητά τους είναι ελάχιστη και κατά συνέπεια και τα εισοδήματα των μονίμων κατοίκων τους, δεν έχουν τακτική συγκοινωνία και οι κάθε είδους δομές για την εξυπηρέτησή τους είναι από στοιχειώδεις έως και ανύπαρκτες.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι τα νησιά αυτά σε όλη τη χώρα είναι 33, με πληθυσμό που συνολικά δεν ξεπερνά τα 2.500 άτομα, οπότε το δημοσιονομικό κόστος της προτεινόμενης ρύθμισης είναι ελάχιστο.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βουλή – Ανδρουλάκης: Περίμενα σήμερα έναν πρωθυπουργό που θα ζητούσε συγγνώμη για τα ψέματα

Πολιτική / Βουλή – Ανδρουλάκης: Περίμενα σήμερα έναν πρωθυπουργό που θα ζητούσε συγγνώμη για τα ψέματα

«Να σκύψει το κεφάλι μπροστά στην κραυγή της κοινωνίας για ένα επιτέλους αποτελεσματικό και σύγχρονο κράτος, που ο ίδιος απέτυχε παταγωδώς να προσφέρει» τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
LIFO NEWSROOM
Βουλή, Live - Μητσοτάκης: Προσπαθούν να κάνουν τα Τέμπη σημείο διχασμού

Πολιτική / Βουλή, Live - Μητσοτάκης: Προσπαθούν να κάνουν τα Τέμπη σημείο διχασμού

Οι διαδηλωτές στην πλειονότητά τους είχαν το αντίθετο αίτημα από το να πέσει η κυβέρνηση, ζήτησαν να ανέβει η Ελλάδα ψηλότερα - Ζούμε ένα κοινό πένθος που ορισμένοι κύκλοι επιχειρούν να μεταμορφώσουν σε σημείο διχασμού, είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Δοξα τω Θεω,να λεμε,που υπαρχουν και καποιοι κυβερνητικοι βουλευτες που δεν εχουν χασει καθε επαφη με την πραγματικοτητα....ΕΝΦΙΑ στα ακριτικα νησια με τους ελαχιστους κατοικους ! Αυτους για τους οποιους εσπευδαν ολοι οι πολιτικοι επι δεκετιες να διακηρυττουν οτι "Φυλασσουν Θερμοπυλες".Και μετα τους εβαλαν φορο "Θερμοπυλων" !!!Ημαρτον Θεε μου !!!