Ο συνιδρυτής της Paypal φέρεται να χρηματοδότησε την δικαστική νίκη Hulk Hogan εναντίον Gawker

Ο συνιδρυτής της Paypal φέρεται να χρηματοδότησε την δικαστική νίκη Hulk Hogan εναντίον Gawker Facebook Twitter
1

Τον Μάρτιο, δικαστήριο της Φλόριντα αποφάσισε πως ο παλαίμαχος παλαιστής Hulk Hogan -Tο πραγματικό όνομα του είναι Τέρι Μπολέα- πρέπει να αποζημιωθεί με 140 εκατομμύρια δολάρια για την υπόθεση που αφορά το sex tape που δημοσιοποίησε ο ιστότοπος Gawker.com.

Η υπόθεση απασχόλησε σε μεγάλο βαθμό τα media, καθώς η ετυμηγορία κάνει τα διαδικτυακά μέσα να είναι στο εξής πολύ πιο προσεκτικά με το περιεχόμενό τους ενώ μέχρι τώρα λάμβαναν περισσότερη ασυλία και ελευθερία από τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης όπως οι εφημερίδες και η τηλεόραση.

Σήμερα όμως, δύο μήνες μετά την δικαστική απόφαση που δεν στοχοποιεί μόνο το Gawker αλλά και συγκεκριμένους υπαλλήλους της εταιρίας που επίσης πρέπει να καταβάλλουν εκατομμύρια στον Hogan για ζημία, ο ιδρυτής του ιστοτόπου Nick Denton υπονόησε σε συνέντευξή του στους New York Times πως πίσω από την "δικαίωση" του παλαιστή κρύβεται ένας δισεκατομμυριούχος της Silicon Valley, ο οποίος και χρηματοδότησε τη δίκη υπέρ του Hogan.

Αν και ο Denton, στη συνέντευξή του, δεν αναφέρεται σε κάποιον συγκεκριμένα σχολιάζει πως πρόκειται για άνθρωπο που προφανώς τρέφει από παλιά μίσος για το Gawker, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά πως έχει "ένα προαίσθημα" ότι "η οικονομική ενίσχυση συνδέεται με κάποιον στη Silicon Valley". "Αν είσαι δισεκατομμυριούχος και δεν σου αρέσει η κάλυψή σου και δεν θέλεις και να εμπλακείς περαιτέρω σε ένα δημόσιο σκάνδαλο, είναι μια έξυπνη, πολύ λογική πρακτική το να χρηματοδοτήσεις ξένες υποθέσεις" είπε ο Denton του Gawker. 

Το Forbes, όμως, που μετέδωσε την είδηση ανέφερε και το όνομα του επιχειρηματία αποκαλύπτοντας πως πρόκειται για τον Peter Thiel, συνιδρυτή της PayPal και έναν από τους πρώτους υποστηρικτές του Facebook, αναφέροντας πως όλον αυτόν τον καιρό χρηματοδοτούσε κρυφά την δίκη του Hulk Hogan. 

Να σημειωθεί πως στις ΗΠΑ δεν θεωρείται παράνομο να χρηματοδοτήσει κάποιος εκτός υπόθεσης την μία πλευρά κάποιας δίκη, κανονίζοντας σε περίπτωση νίκης να λάβει μερίδιο από την αποζημίωσε που επιδικάστηκε. 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Baby Reindeer: «Αν περνάτε δύσκολες στιγμές, συνεχίστε να αγωνίζεστε και όλα θα πάνε καλά»

TV & Media / Baby Reindeer: «Συνεχίστε να αγωνίζεστε και τα πράγματα θα πάνε καλά» είπε στα Emmy ο δημιουργός της σειράς

«Πριν 10 χρόνια ήμουν πεσμένος και ξεπεσμένος, ποτέ δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να φτιάξω τη ζωή μου» ήταν το μήνυμα του δημιουργού της σειράς, Ρίτσαρντ Γκαντ
LIFO NEWSROOM
Παρουσιάστρια του BBC «κόλλησε» στο κινητό και άρχισε να σκρολάρει on air για ένα ολόκληρο λεπτό

TV & Media / Παρουσιάστρια του BBC ήταν on air για ένα ολόκληρο λεπτό αλλά δεν το ήξερε και σκρόλαρε στο κινητό

Η 46χρονη Αννίτα ΜακΒέι κοκκίνισε εμφανώς όταν συνειδητοποίησε ότι οι μεσημεριανές ειδήσεις είχαν «παγώσει» για ένα ολόκληρο λεπτό και οι τηλεθεατές την έβλεπαν να είναι «κολλημένη» στο κινητό της
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ωραίος και μπράβο που τους ξέσκισαν στη δίκη. Το Gawker και τα υπόλοιπα τσοντοsite που στηρίζονται σε "αποκαλύψεις" είναι ένας από τους καρκίνους του νετ.