Από την Άνδρο στην Αργυρούπολη: Ψαροφαγία στο Mastello

Το νέο εστιατόριο των νοτίων προαστίων αποτελεί την αστική μεταγραφή του επιτυχημένου ομώνυμου μεζεδοπωλείου από το Μπατσί της Άνδρου

20.3.2019 | 14:26
Από την Άνδρο στην Αργυρούπολη: Ψαροφαγία στο Mastello
Το καρπάτσιο λαβράκι έρχεται λεπτοκομμένο πάνω σε κρέμα από μαυρομάτικα φασόλια αρωματισμένα με μοσχολέμονο και πολύ του πάνε από δίπλα τα άγρια χόρτα τουρσί.

 

Με ένα νησιώτικο σκηνικό και γεύσεις που παραπέμπουν στη θάλασσα, το ολοκαίνουριο Mastello στην Αργυρούπολη προσπαθεί να αναβιώσει στην Αθήνα στιγμές καλοκαιρινής χαλάρωσης.

 

Η προσέγγιση αυτή δεν είναι τυχαία, αφού το νέο εστιατόριο των νοτίων προαστίων αποτελεί την αστική μεταγραφή του επιτυχημένου ομώνυμου μεζεδοπωλείου που επί σειρά ετών διακρίνεται για το θαλασσινό του ρεπερτόριο στο Μπατσί της Άνδρου.


Το μενού του Mastello επιδιώκει να κρατήσει ισορροπίες ανάμεσα στις παραδοσιακές ψαροφαγικές προσεγγίσεις και τη σύγχρονη, δημιουργική εκδοχή τους.

 

Αυτό το διαπιστώνεις σχεδόν σε όλα τα πιάτα, όπου η κλασική θαλασσινή κουζίνα δέχεται τις δημιουργικές πινελιές του Γιάννη Στανίτσα χωρίς να χάνει τον προσανατολισμό της.

 

Είναι εμφανής επίσης η προσπάθεια που έγινε ώστε η ποικιλία των εδεσμάτων να υπηρετήσει τόσο τη φιλοσοφία του μεζέ όσο και τη «δυνατή» ψαροφαγική διάθεση.

 

Ο μαρινάτος γαύρος φτιάχνεται με μαεστρία και γαρνίρεται με ροδελίτσες καυτερής κόκκινης πιπεριάς που δίνει ωραία ένταση (€4). Ένας μεζές για να ανοίξεις την όρεξη πριν περάσεις στον λευκό ταραμά με μελάνι σουπιάς και καβουρντισμένο αμύγδαλο (€5,50) – πραγματικά βελούδινες αλοιφές.

 

Από την Άνδρο στην Αργυρούπολη: Ψαροφαγία στο Mastello
Στο τέλος του δείπνου έρχεται χαλβάς φτιαγμένος με κουσκούς, μπόλικα ξερά φρούτα και παγωτό κανέλα (€6).

 

Πιάτο με ξεχωριστή προσωπικότητα και μάλλον όχι τόσο συνηθισμένο στα μενού με ψαρικά είναι η πηχτή θαλασσινών που δουλεύεται μερακλίδικα και συνοδεύεται από ψιλοκομμένη ντομάτα (€6).

 

Το καρπάτσιο λαβράκι έρχεται λεπτοκομμένο πάνω σε κρέμα από μαυρομάτικα φασόλια αρωματισμένα με μοσχολέμονο και πολύ του πάνε από δίπλα τα άγρια χόρτα τουρσί που ανεβάζουν τους γευστικούς πόντους (€9).

 

Τα πλοκάμια του τηγανητού χταποδιού πατούν στην παραδοσιακή νησιώτικη συνταγή και «εκμοντερνίζονται» με τη μαρμελάδα ντομάτα με λεμονοθύμαρο (€9,50).

 

Καλοφτιαγμένο έρχεται το λαβράκι φιλέτο που ο σεφ «ντύνει» με κρούστα ντομάτας και θυμάρι και σερβίρεται πάνω σε ξινό τραχανά με αρωματικά (€13). Γευστικό πιάτο με μπόλικα αρώματα που απογειώνουν τη γεύση.

 

Από την Άνδρο στην Αργυρούπολη: Ψαροφαγία στο Mastello
Με ένα νησιώτικο σκηνικό και γεύσεις που παραπέμπουν στη θάλασσα, το ολοκαίνουριο Mastello στην Αργυρούπολη προσπαθεί να αναβιώσει στην Αθήνα στιγμές καλοκαιρινής χαλάρωσης.

 

Στην κατηγορία των μεγάλων πιάτων είναι και το φιλέτο μυλοκόπι που μαγειρεύεται με χόρτα εποχής φρικασέ – είναι πληθωρικό και ευχάριστα ξινούτσικο (€14,50).

 

Θα κλείσετε με άρωμα Άνδρου, συνοδεύοντας το κρασί σας με εξαιρετικά ανδριώτικα τυριά (βολάκι, πετρωτή και κοπανιστή) που συνοδεύονται από μαρμελάδα σύκο και μέλι (€9,50).

 

Στο τέλος του δείπνου έρχεται χαλβάς φτιαγμένος με κουσκούς, μπόλικα ξερά φρούτα και παγωτό κανέλα (€6). Αν θέλετε να δοκιμάσετε τα προϊόντα της Άνδρου, μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το ντελικατέσεν που διαθέτει το μαγαζί.

 

Από την Άνδρο στην Αργυρούπολη: Ψαροφαγία στο Mastello
Αν θέλετε να δοκιμάσετε τα προϊόντα της Άνδρου, μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το ντελικατέσεν που διαθέτει το μαγαζί.


Mastello, Αλεξιουπόλεως 57, Αργυρούπολη, 210 9944466

Αλεξιουπόλεως 57, Αργυρούπολη
210 9944466
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βασίλης Οικονομίδης |
Scroll to top icon