Ρίο: O Julius Yego, το μεγάλο φαβορί για το χρυσό στον ακοντισμό, έμαθε πως να ρίχνει το ακόντιο μέσα από το YouTube

Ρίο: O Julius Yego, το μεγάλο φαβορί για το χρυσό στον ακοντισμό, έμαθε πως να ρίχνει το ακόντιο μέσα από το YouTube Facebook Twitter
3

Είναι ευρέως γνωστή η μεγάλη παράδοση της Κένυας στο στίβο και πιο συγκεκριμένα στους αγώνες δρόμου και αντοχής.

Στην ιστορία της μετρά περισσότερα από 80 ολυμπιακά μετάλλια στο ταρτάν και στην άσφαλτο των μαραθωνίων, αλλά κανένα σε οποιοδήποτε άλλο αγώνισμα του στίβου.

Αύριο όμως, ο 27χρονος Julius Yego ετοιμάζεται να σπάσει αυτή την παράδοση καθώς θεωρείται το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στον ακοντισμό.

Όμως, το απίστευτο στην ιστορία του Yego δεν είναι το ότι αποφάσισε να μην ακολουθήσει την αθλητική κληρονομιά των συμπατριωτών του, αλλά πως ετοιμάζεται να «πατήσει στην κορυφή του κόσμου» ένας άνθρωπος που έμαθε να ρίχνει το ακόντιο ολομόναχος, παρακολουθώντας βιντεάκια θρύλων του αθλήματος όπως ο Γιαν Ζελέζνι και ο Αντρέας Θόρκιλντσεν, στο YouTube, αφού η Ομοσπονδία της χώρας του ούτε είχε τα χρήματα, ούτε και την επιθυμία να διαθέσει το παραμικρό ποσό σε έναν ακοντιστή.

Έτσι, το 2009, ο Yego άρχισε να πηγαίνει στο τοπικό internet cafe και να παρακολουθεί βίντεο από αγώνες διάσημων αθλητών του ακοντισμού. «Μελετούσα την τεχνική τους και επαναλάμβανα ότι έκαναν την άλλη μέρα στην προπόνηση» έχει δηλώσει ο Yego. «Ήταν ένας τρόπος να αποκομίσω ότι καλύτερο μπορώ από την κατάσταση στην οποία βρισκόμουν και να δουλέψω με αυτά που έχω. Μελετούσα τα τεχνικά σημεία όπως ο τρόπος που παίρνει ύψος το ακόντιο τη στιγμή της ρίψης».

Σιγά, σιγά, με πολύ προπόνηση αλλά και με πολλά εμπόδια, ήρθαν οι πρώτες επιτυχίες του Yego στις διεθνείς διοργανώσεις και η ομοσπονδία της χώρας άρχισε επιτέλους να παίρνει στα σοβαρά τον μεγαλόσωμο αθλητή με το ακόντιο. 

Η ιστορία του αυτοδίδακτου Julius Yego άρχισε να αποκτά μεγάλη δημοσιότητα μετά την απροσδόκητη 12η θέση που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και έκανε κυριολεκτικά το γύρο του κόσμου πέρυσι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου, όπου και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με ρίψη στα 92,72μ., βολή που είναι η υψηλότερη που έχει σημειωθεί εδώ και 10 χρόνια και ταυτόχρονα η 24η καλύτερη όλων των εποχών.

Τώρα, ο Yego ετοιμάζεται να γράψει τη δική του ιστορία στους Ολυμπιακούς και να αναγκάσει όλους τους υπόλοιπους να παρακολουθούν βίντεο με τις δικές του εμφανίσεις του στο ΥouΤube.

Mε στοιχεία από Washington Post και Business Insider

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

Αθλητισμός / Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

«Αυτό το πανό ανέβηκε εν αγνοία της διοίκησης του Παναθηναϊκού», λέει ο Αταμάν σύμφωνα με το Haber Global και προσθέτει ότι «η διοίκηση του συλλόγου είναι επίσης πολύ θυμωμένη με αυτήν την κατάσταση»
LIFO NEWSROOM
Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Αθλητισμός / Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Το βίντεο με την αποβολή του προπονητή του Παναθηναϊκού από φιλικό με την Μακάμπι στην Κύπρο - Η δήλωση που ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα - Τι γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Έχεις απόλυτο δίκιο! Κα ας μην ξεχνάμε και την Ολλανδεζα που εγκατέλειψε τον αγώνα για να προστατεύσει το άλογο της! Εκπληκτική ιστορία και αυτή, με συγκίνησε πολύ..
Σχετικά με το σχολιο μου δυστυχώς απο ότι βλεπω στην συγκεκριμένη ιστορία υπάρχει και η άλλη, πολύ στενάχωρη οψη... Μακάρι να μην ισχύειhttp://taviannaomi.wixsite.com/indubioproequus/single-post/2014/05/01/The-Glass-Cieling