H ιστορία πίσω από την εμβληματική φωτογραφία της καλόγριας με το κινητό, μετά το σεισμό στην Ιταλία

H ιστορία πίσω από την εμβληματική φωτογραφία της καλόγριας με το κινητό, μετά το σεισμό στην Ιταλία Facebook Twitter
ANSA / VIA AP
0

Ανάμεσα σε εκατοντάδες εικόνες καταστροφής από την Ιταλία μετά το φονικό σεισμό, αυτή είναι μια που ξεχώρισε και μεταδόθηκε διεθνώς.

Μια καλόγρια είναι καθισμένη στο έδαφος, το πρόσωπό της αιμορραγεί και αυτή φαίνεται να γράφει μήνυμα στο κινητό της τηλέφωνο. Ακριβώς πίσω της, διακρίνεται ένα σώμα σκεπασμένο με μια κουβέρτα.

Η καλόγρια είναι η 35χρονη αδελφή Marjana LLeshi η οποία μίλησε για τη φωτογραφία αυτή και όσα είχαν προηγηθεί. Το μήνυμα που γράφει στο κινητό της έχει αποδέκτες φίλους και μέλη της οικογένειάς της που είναι στην Αλβανία και ενημερώνει πως είναι ζωντανή.

Μιλώντας στο Associated Press είπε πως οι τοίχοι του μοναστηριού της κατέρρευσαν μετά από το σεισμό την Τετάρτη, και πως ήταν σίγουρη ότι θα πέθαινε. Ο σεισμός τη βρήκε να κοιμάται, όπως και τους περισσότερους κατοίκους του χωριού Αματρίτσε. Ξύπνησε καλυμμένη με σκόνη και αιμορραγία στο κεφάλι και ενστικτωδώς βρήκε καταφύγιο κάτω από το κρεβάτι της. Άρχισε να φωνάζει, όπως έκαναν και οι άλλες έξι αδελφές του μοναστηριού Don Minozzi.

Το μοναστήρι λειτουργεί και ως γηροκομείο και τους ηλικωμένους φροντίζουν οι αδελφές. Εκείνη τη νύχτα, είχαν πέντε ηλικιωμένες στη φροντίδα τους.

Καθώς η Lleshi φώναζε, χωρίς κανείς να ανταποκρίνεται, συνειδητοποίησε πως είχε παγιδευτεί και άρχισε να χάνει κάθε ελπίδα. 'Έστειλε ένα μήνυμα για να ζητήσει από τους φίλους της να προσευχηθούν για εκείνη και τη ψυχή της. "Τους έγραψα αντίο για πάντα" είπε στη συνέντευξή της στο ΑP. Όμως δεν ήθελε να στείλει ένα τέτοιο μήνυμα στην οικογένειά της γιατί δεν ήθελε να τους τρομάξει και φοβήθηκε πως ο πατέρας της θα κατέρρεε και θα πέθαινε αν άκουγε κάτι τέτοιο.

Αλλά, μερικά λεπτά αργότερα, άκουσε μια κραυγή και τότε εμφανίστηκε ένας νεαρός άνδρας που τελικά την βοήθησε να απεγκλωβιστεί.

Με το κεφάλι της να αιμορραγεί και τη γη να σείεται ακόμη από τους μετασεισμούς, κάθισε στην άκρη του δρόμου και αυτή τη φορά ξεκίνησε να γράφει πως ήταν ζωντανή.

Ένας φωτογράφος από το πρακτορείο ειδήσεων Ansa της Ιταλίας απαθανάτισε τη στιγμή που δημοσιεύθηκε σε όλο τον κόσμο. Μόλις οι γιατροί φρόντισαν πρόχειρα τις πληγές της, η αδελφή πήγε σπίτι της και έκλαψε. Τρεις από τις αδελφές και τέσσερις από τις ηλικιωμένες γυναίκες που ήταν στη φροντίδα τους. δεν τα κατάφεραν. Ο νεαρός που την έσωσε ήταν ο «άγγελος» της, είπε. Αυτό που θέλει τώρα να κάνει είναι να μπορέσει να ταξιδέψει στη Ρώμη για να δει από κοντά την τελετή αγιοποίησης της Μητέρας Τερέζας, της γυναίκας που είναι σύμβολο δύναμης και ανθρωπιάς στην πατρίδα της, την Αλβανία. Όμως δεν είναι σίγουρη πως μετά από αυτό θα βρει τη δύναμη να τα καταφέρει.

 

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κόστισε 1 δισ. ευρώ και είναι καταφύγιο σκύλων»: Η Ιταλία σε δύσκολη θέση για τα μεταναστευτικά κέντρα στην Αλβανία

Διεθνή / «Κόστισε 1 δισ. ευρώ και είναι καταφύγιο σκύλων»: Η Ιταλία σε δύσκολη θέση για τα μεταναστευτικά κέντρα στην Αλβανία

Οι εγκαταστάσεις στη Σενγκίν είναι άδειες, αφού οι λίγοι μετανάστες που είχαν μεταφερθεί εκεί οδηγήθηκαν γρήγορα πίσω στην Ιταλία, ύστερα από απόφαση ιταλικών δικαστηρίων που έκριναν παράνομη την παραμονή τους στην Αλβανία πριν από την επαναπροώθηση σε «ασφαλείς» χώρες
LIFO NEWSROOM
Το Ισραήλ κατεδαφίζει το βόρειο τμήμα της Γάζας και οχυρώνει στρατιωτικές θέσεις - Δορυφορικές εικόνες

Διεθνή / Το Ισραήλ κατεδαφίζει το βόρειο τμήμα της Γάζας και οχυρώνει στρατιωτικές θέσεις - Δορυφορικές εικόνες

Περισσότεροι από 100.000 Παλαιστίνιοι έχουν εκτοπιστεί από τις περιοχές αυτές τις τελευταίες 11 εβδομάδες, ενώ υπολογίζεται ότι παραμένουν 30.000 με 50.000 άνθρωποι, λιγότερο από το ένα όγδοο του προπολεμικού πληθυσμού
THE LIFO TEAM