Οι παράπλευρες απώλειες της κατάρρευσης στη Βενεζουέλα

Οι παράπλευρες απώλειες της κατάρρευσης στη Βενεζουέλα Facebook Twitter
Η Sonrisa από το καταφύγιο Famproa στο Los Teques - Carlos Garcia Rawlins / Reuters
1

Τα τελευταία χρόνια, η οικονομική κατάρρευση στη Βενεζουέλα έχει γίνει ορατή σε πολυεπίπεδο φάσμα που οδηγεί σε εξαθλίωση τους κατοίκους και πολλές οικογένειες κλήθηκαν να λάβουν δύσκολες αποφάσεις. Η έλλειψη τροφίμων και βασικών ειδών ανάγκης έχει οδηγήσει πολλά κατοικίδια ζώα σε απομάκρυνση από τα σπίτια και εγκατάλειψη σε καταφύγια ή ακόμη χειρότερα στο δρόμο.

Το Associated Press αναφέρει ότι "οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων λένε ότι η τιμή των τροφών για σκύλους έχει υπερδιπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες και πλέον έχει ξεπεράσει ακόμη και την ημερήσια αμοιβή για όσους αμείβονται με τον ελάχιστο μισθό. Στην ανταπόκριση από τη Βενεζουέλα, ο δημοσιογράφος του Αssociated Press αναφέρει πως σε ένα μόνο καταφύγιο δέχονται καθημερινά πάνω από 10 επισκέψεις οικογενειών που έρχονται να εγκαταλείψουν το σκύλο του. Όμως αυτές είναι οι σπάνιες περιπτώσεις καθώς οι περισσότεροι απλά τα αφήνουν στην πόλη η οποία έχει αρχίσει να γεμίζει πεινασμένα αδέσποτα.

Ο Carlos Garcia Rawlins του Reuters και o Fernando Llano του AP πρόσφατα κατέγραψαν την δραματική κατάσταση που δημιουργείται για σκύλους και γάτες στη Βενεζουέλα. Tα πορτρέτα των ζώων που φωτογράφισαν στα ασφυκτικά γεμάτα καταφύγια είναι σπαρακτικά και αποτυπώνουν τη θλιβερή πραγματικότητα για τα ζώα, τις παράπλευρες απώλειες μιας κοινωνίας που έρχεται αντιμέτωπη με τη δική της μάχη για επιβίωση.

Οι παράπλευρες απώλειες της κατάρρευσης στη Βενεζουέλα Facebook Twitter
Τρεις γάτες που έχουν διασωθεί από τους υπαλλήλους στο καταφύγιο Funasissi -Fernando Llano / AP
Οι παράπλευρες απώλειες της κατάρρευσης στη Βενεζουέλα Facebook Twitter
Η Ojitos (το όνομά της σημαίνει μάτια και της δόθηκε εξαιτίας του έντονου μπλε χρώματος) , ένα από τα εκατοντάδες σκυλιά που διαμένουν στο καταφύγιο Famproa - Carlos Garcia Rawlins / Reuters
Οι παράπλευρες απώλειες της κατάρρευσης στη Βενεζουέλα Facebook Twitter
Η Cucurucha από το καταφύγιο Famproa στο Los Teques - Carlos Garcia Rawlins / Reuters
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM