Ο Καλογρίτσας φέρεται να έχει πάρει δάνεια 77,6 εκατ. από την Attika Bank τους τελευταίους 20 μήνες

Ο Καλογρίτσας φέρεται να έχει πάρει δάνεια 77,6 εκατ. από την Attika Bank τους τελευταίους 20 μήνες Facebook Twitter
3

Για σκανδαλώδεις δανειοδοτήσεις με μηδενικές εξασφαλίσεις που είχε λάβει από την Attica Bank ο επιχειρηματίας Καλογρίτσας, κάνουν λόγο Alpha και Star και αποκαλύπτουν σωρεία παρατυπιών στις χορηγήσεις δανείων σύμφωνα με πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για την Attica Bank.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για την Attica Bank που παραδίδεται στον εισαγγελέα, αποκαλύπτει ότι ο εργολάβος έχει πάρει συνολικά δάνεια 105 εκατομμυρίων ευρώ ως τέλος του 2015, με τα 50 εκατομμύρια, να του έχουν δοθεί εντός του  '15 με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το 2016, ο εργολάβος φέρεται να έχει πάρει ακόμη 22 εκατομμύρια ευρώ, τα τελευταία 15 μάλιστα, λίγες μόνο ημέρες πριν από την έναρξη της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών. Παράλληλα πληροφορίες θέλουν να είχαν εγκριθεί επίσης δάνεια ακόμη 19 εκατ. ευρώ τα οποία όμως "πάγωσαν" μετά από παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Όπως αναφέρει το πόρισμα για την Τράπεζα Αττικής σύμφωνα με τον Alpha, η χρηματοδότηση του Χρ. Καλογρίτσα πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερα προνομιακό καθεστώς, το οποίο συνιστά τουλάχιστον σοβαρή παρατυπία αν όχι παρανομία, τόσο για την τράπεζα όσο και για τον ίδιο το δανειολήπτη.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό STAR, τα "κόκκινα δάνεια" ήταν πιο πολλά από τις καταθέσεις, ενώ εντύπωση προκαλεί το ύψος των δανείων που είχαν χορηγηθεί στις επιχειρήσεις Καλογρίτσα. 

Όπως αναμετέδωσε ο ΣΚΑΙ, ο έλεγχος της Τραπέζης της Ελλάδος για τη φετινή χρονιά και ειδικά για τα δάνεια των 22,6 εκατ. ευρώ που πήρε ο κατασκευαστής, φέρεται να εντοπίζει παράνομες και παράτυπες πρακτικές από την πλευρά των υπευθύνων της τράπεζας Αττικής αλλά και κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις από την πλευρά του επιχειρηματία σχετικά με το τελευταίο δάνειο των 15 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα το πόρισμα επισημαίνει ότι οι εξασφαλίσεις των δανείων είναι ανεπαρκείς έως χαριστικές και βασίζονται κυρίως στην ανάληψη δημοσίων έργων. Παράνομη θεωρείται από την ΤτΕ η επιστροφή κεφαλαίου από τις δυο εταιρείες που έδωσε την δυνατότητα στον κ. Καλογρίτσα να πάρει τα χρήματα και να να χρησιμοποιήσει όπως όλα δείχνουν για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.




3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ