ΔΟΜ: 3.500 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν πνιγεί φέτος στη Μεσόγειο

ΔΟΜ: 3.500 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν πνιγεί φέτος στη Μεσόγειο Facebook Twitter
0

Συνολικά 3.501 μετανάστες και πρόσφυγες πνίγηκαν, στην προσπάθεια τους να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο και να φθάσουν στην Ευρώπη, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε μετά από την ανατροπή βάρκας την Τετάρτη στα ανοιχτά των ακτών της Αιγύπτου, η οποία μετέφερε περίπου 600 μετανάστες.

Ο ΔΟΜ εκτιμά ότι ο αριθμός των νεκρών από την τραγωδία ανέρχεται στα 285-300 άτομα, με το αιγυπτιακό Λιμενικό να αναφέρει ότι αγνοούνται ακόμα περίπου 240 άνθρωποι.

Οι εκτιμήσεις αυτές ανέβασαν τον αριθμό των θυμάτων σε πάνω από 3.500 φέτος, σχεδόν όσοι και οι θάνατοι που καταγράφηκαν για το σύνολο του 2015 και τουλάχιστον 200 περισσότεροι συγκριτικά με το 2014.

Από τις αρχές του χρόνου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου, 2.765 άτομα έχασαν τη ζωή τους κατά το διάπλου της θαλάσσιας οδού της κεντρικής Μεσογείου που συνδέει τη Βόρεια Αφρική με την Ιταλία.

Περισσότεροι από 300.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φθάσει στις ακτές της Ευρώπης από τον Ιανουάριο του 2016, με τον αριθμό τους να είναι σχεδόν κατά 50% μικρότερος συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM