Frankfurter Rundschau: Η πρόταση του Τσέχου προέδρου για τους μετανάστες ξυπνά μνήμες ελληνικής χούντας

Frankfurter Rundschau: Η πρόταση του Τσέχου προέδρου για τους μετανάστες ξυπνά μνήμες ελληνικής χούντας Facebook Twitter
2

Ο πρόεδρος της Τσεχίας πρότεινε να εκτοπιστούν οι οικονομικοί μετανάστες σε "ακατοίκητες ζώνες" της βόρειας Αφρικής ή σε "ακατοίκητα νησιά" του Αιγαίου. Αυτό ξυπνά τις μνήμες των στρατοπέδων συγκέντρωσης των συνταγματαρχών όπως εκείνο της Γυάρου, γράφει η Frankfurter Rundschau.

 

«Πρόκειται για ένα σύγκρότημα διώροφων φυλακών οι οποίες θα μπορούσαν θεωρητικά να γίνουν κατοικήσιμες εντός μερικών εβδομάδων. Το μικρό αυτό νησί Αιγίου υπήρξε όμως ένας φρικτός τόπος εξορίας ήδη από τη ρωμαϊκή εποχή», υπενθυμίζει η γερμανική εφημερίδα, η οποία θεωρεί απολύτως βέβαιον ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχτεί να μετατρέψει χώρους καταναγκασμού από την εποχή του εμφυλίου πολέμου σε γκέτο παράτυπων μεταναστών ή προσφύγων.

 

Η αλλόκοτη , όπως την χαρακτηρίζει η Frankfurter Rundschau, αυτή πρόταση εκτοπισμού μεταναστών και προσφύγων του Τσέχου προέδρου Mίλος Τσέμαν δείχνει όμως ότι και μετά την ακύρωση του ουγγρικού δημοψηφίσματος αυξάνεται η πίεση προς την Ελλάδα. Ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σαμπάστιαν Κουρτς προτίθεται μάλιστα να σταματήσει την κατανομή τους σε χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, διότι όπως είπε στην κυριακάτικη Welt "είναι απολύτως μη ρεαλιστική", καταλήγει η εφημερίδα της Φρανκφούρτης.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Διεθνή / Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Επί δύο χρόνια οι δύο γυναίκες μοιράζονται τις περιπέτειές τους με 10 εκατομμύρια συνδρομητές - Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν είναι η νέα γενιά να μην αφήνει μόνους τους ηλικιωμένους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Άντε να σας δω εσάς που υμνείτε την ευρώπη της Αναγέννησης, του Διαφωτισμού και της Μεταρρύθμισης...Αυτά τα λέει ο πρόεδρος της Τσεχίας, μιας χώρας που υπέφερε από αυστριακή, γερμανική και σοβιετική κατοχή, της χώρας στην οποία βρισκόταν το ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του Τερεζίενσταντ, και τα σχολιάζει μια γερμανική κοπροφυλλάδα η οποία πίσω από την υποκριτική "πολιτικά ορθή" καταγγελία μόνο που δεν έφτιαξε και προϋπολογισμό για την ανακαίνιση των κτιρίων στη Γυάρο.
Η Ευρώπη είναι όντως μητέρα της Αναγέννησης, του Διαφωτισμού και της Μεταρρύθμισης.Επίσης εδώ γεννηθηκε ο Φασισμός και ο Μαρξισμός.Δεν χρειάζεται να ασπαστείς ή να μηδενίσεις τα πάντα. Κανείς δεν είπε ότι είναι τέλεια, είναι μόνο καλύτερη από τα περισσότερα άλλα μέρη στον κόσμο. Κι αυτό επειδή οι Ευρωπαίοι το επιδιώκουν. Διάλεξε λοιπόν την Ευρώπη που βγάζει τον καλύτερο σου εαυτό.