Η Madonna αφηγείται την ιστορία της Qandeel Baloch που δολοφονήθηκε από τον αδερφό της επειδή τον ατίμαζε

Η Madonna αφηγείται την ιστορία της Qandeel Baloch που δολοφονήθηκε από τον αδερφό της επειδή τον ατίμαζε Facebook Twitter
0

Η 26χρονη Qandeel Baloch από το Πακιστάν έγινε διάσημη ως μοντέλο, ηθοποιός και social media περσόνα. Η συντηρητική κοινωνία αντιδρούσε και εξοργίζονταν με το lifestyle που προωθούσε και την έκανε στόχο ρητορικής μίσους και απειλών. Η Qandeel δήλωνε πως δεν την φόβιζαν οι απειλές και συνέχιζε να αμφισβητεί τους κανόνες όπως αυτοί είχαν οριστεί από τις ακραίες φωνές της χώρας της.

Στις 15 Ιουλίου του 2016, η Baloch δολοφονήθηκε στο κρεββάτι όπου κοιμόταν από τον ίδιο της τον αδερφό. Ο φόνος πήρε μεγάλη δημοσιότητα και προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή όταν αργότερα ο δράστης ομολόγησε την πράξη του και δήλωσε πως ήταν ένα έγκλημα τιμής. "Η Baloch ατίμαζε την οικογένεια και ήταν ανήθικη", σύμφωνα με τον Waseem ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή και ακόμη και σήμερα αρνείται να δηλώσει μετανιωμένος. Mέχρι και πριν λίγες μέρες, ο αδερφός του θύματος θα μπορούσε να αφεθεί ελεύθερος με μια απλή συγχώρεση από την οικογένειά του θύματος. Όσο παράλογο και αν ακούγεται, ήταν τόσο απλό. Αλλά δεν έγινε, καθώς την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση τροποποίησε την νομοθεσία και πλέον η ισχύς της συγχώρεσης δεν υφίσταται.

Η αλλαγή αυτή έγινε με αφορμή τις τεράστιες αντιδράσεις που προκάλεσε η στυγερή δολοφονία της 26χρονης. Την Qandeel Baloch και τη μνήμη της, τίμησαν η βραβευμένη σκηνοθέτις και ακτιβίστρια Sharmeen Obaid-Chinoy και η Madonna σε ένα σύντομο φιλμ που αφηγείται τη ζωή της. Η διάσημη τραγουδίστρια χάρισε την φωνή της στο μικρό ντοκιμαντέρ και σήμερα το δημοσιοποίησε με ένα συγκινητικό μήνυμα για την 26χρονη που έπεσε θύμα ενός κύκλου παράλογης βίας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM