Ισχυρός σεισμός στην Ήπειρο - 5,5 Ρίχτερ δίνει το Γεωδυναμικό

Ισχυρός σεισμός στην Ήπειρο - 5,5 Ρίχτερ δίνει το Γεωδυναμικό Facebook Twitter
0
Ισχυρός σεισμός στην Ήπειρο - 5,5 Ρίχτερ δίνει το Γεωδυναμικό Facebook Twitter


Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στα Ιωάννινα στις 23:14. H δόνηση έγινε αισθητή στην Ήπειρο, στην Κέρκυρα, στα νησιά του Ιονίου αλλά και στην Πάτρα σύμφωνα με μαρτυρίες.


Σύμφωνα με το γεωδυναμικό Ινστιτούτο Πάτρας, ο σεισμός είχε μέγεθος 5,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν στην περιοχή του Πωγωνίου Ιωαννίνων.

Ισχυρός σεισμός στην Ήπειρο - 5,5 Ρίχτερ δίνει το Γεωδυναμικό Facebook Twitter

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, ο σεισμός είχε μέγεθος 5.2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 12 χλμ ΒΔ των Ιωαννίνων.

Ο σεισμός είχε διάρκεια, ενώ προηγήθηκε βοή και υπάρχει έντονη μετασεισμική ακολουθία.

Οι κάτοικοι στα χωριά βρίσκονται στις πλατείες, ενώ η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας έχει κινητοποιηθεί και κατευθύνεται προς τις περιοχές όπου βρίσκεται το επίκεντρο.


Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΠΕ, μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές ζημιές σε σπίτια και άλλα κτίρια. Ωστόσο υπάρχουν ζημιές στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Ιωαννίνων στους δήμους Πωγωνίου και Ζίτσας. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας, κ. Δημήτρη Μαυρογιώργο, ο σεισμός προκάλεσε πτώσεις βράχων και προβλήματα στο οδόστρωμα σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ