Γαλλία: Οι αρχές έκλεισαν τέσσερα τζαμιά στο Παρίσι

Γαλλία: Οι αρχές έκλεισαν τέσσερα τζαμιά στο Παρίσι Facebook Twitter
2

Οι γαλλικές αρχές προχώρησαν στο κλείσιμο τεσσάρων τζαμιών  στην περιοχή του Παρισιού, καθώς θεώρησαν ότι προωθούν την ιδεολογία του ριζοσπαστικού Ισλάμ.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Bernard Cazeneuve εξέδωσε σχετική διαταγή για το κλείσιμο των τζαμιών στα προάστια του Παρισιού Yvelines, Seine-Saint-Denis και Val-de-Marne.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα τζαμιά κλείνουν  στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αντιμετωπιστεί  το «μίσος και η βία». Προστίθεται ότι «υπό το πρόσχημα των θρησκευτικών τελετών, οι χώροι αυτοί «τρέφουν»  συναντήσεις με στόχο την προώθηση της ριζοσπαστικής ιδεολογίας, που είναι σε αντίθεση με τις αρχές της [Γαλλικής] Δημοκρατίας και μπορούν να αποτελέσουν σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια. "

Στο Val-de-Marne, μια μυστική ισλαμική σχολή βρέθηκε στα τέλη Αυγούστου στο τζαμί που έκλεισε την Τετάρτη. Δώδεκα άτομα που παρακολουθούσαν αυτή τη σχολή καταδικάστηκαν τον Απρίλιο για δεσμούς με ομάδες τζιχαντιστών στη Συρία.

Πολλοί άνθρωποι που στο παρελθόν παρακολούθησαν κάποιο από τα  τζαμιά που έκλεισαν στο Seine-Saint-Denis, στη συνέχεια εντάχθηκαν στους τζιχαντιστές.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΑΝΙΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Δεν μπορείτε να προσαρτήσετε άλλες χώρες»: Δανία και Γροιλανδία απαντούν στον Τραμπ

Η νέα τοποθέτηση από τους πρωθυπουργούς της Δανίας και της Γροιλανδίας έρχεται μετά την ανακοίνωση του Τραμπ ότι διορίζει ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για το αρκτικό νησί
THE LIFO TEAM
Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Διεθνή / Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Καθημερινά, περίπου 130 μωρά γεννιούνται στη Λωρίδα της Γάζας, μέσα σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης, με το σύστημα υγείας να βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης και τις βασικές προμήθειες να εξαντλούνται
THE LIFO TEAM