Ο Τραμπ μετακινεί τώρα μέλη διαφόρων λόμπι από την ομάδα διακυβέρνησης

Ο Τραμπ μετακινεί τώρα μέλη διαφόρων λόμπι από την ομάδα διακυβέρνησης Facebook Twitter
0

Ο Μάικ Πενς, νεοεκλεγείς αντιπρόεδρος και υπεύθυνος της ομάδας μεταβατικής διακυβέρνησης του Τραμπ και ο Ρικ Ντίαρμπορν, ειδικός διευθυντής της ίδιας ομάδας, “μετακινούν τα μέλη των λόμπι” από την ομάδα προσωρινής διακυβέρνησης, δήλωσε στέλεχος της.

 

“Η εξέλιξη αυτή, δρομολογήθηκε καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δεσμευτεί για την απαγόρευση οποιασδήποτε συμμετοχής μελών διαφόρων λόμπι σε οποιοδήποτε επίπεδο της μεταβατικής διακυβέρνησης”, δήλωσε χαρακτηριστικά το ίδιο στέλεχος.

 

Ο Τραμπ στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας είχε καταγγείλει την εξυπηρέτηση συμφερόντων από τα στελέχη των λόμπι, σε προηγούμενες διακυβερνήσεις, δέχθηκε σφοδρή κριτική από τη Γερουσιαστή των Δημοκρατικών Ελίζαμπεθ Ουόρεν για την συμμετοχή μελών από διάφορα λόμπι στη μεταβατική διακυβέρνησή του.

 

“Σύμφωνα με δημόσιες αναφορές, στην ομάδα μεταβίβασης της εξουσίας, αλλά και στη διακυβέρνησή σας, συμμετέχουν περισσότερα από 20 στελέχη των ελίτ της Wall Street, της βιομηχανίας, αλλά και μέλη από διάφορα λόμπι, οι αποφάσεις των οποίων εξυπηρετούν τα συμφέροντα των πελατών και των εργοδοτών τους,” έγραψε σε επιστολή-καταγγελία η Ουόρεν.

 

Από την άλλη μεριά, τα στελέχη της Wall Street παρακολουθούν άμεσα τις κινήσεις του Ντόναλντ Τραμπ για το σχηματισμό του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησής του.

 

Ωστόσο, οι τελευταίες εξελίξεις στην ομάδα μεταβατικής διακυβέρνησης επιβεβαιώνουν τις αρχικές εκτιμήσεις ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα πρέπει να ισορροπήσει μεταξύ των υπερσυντηρητικών κύκλων και της κεντρικής πολιτικής ατζέντας του ηγετικού κύκλου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, με πρώτο ουσιαστικό βήμα την επιλογή των προσώπων της κυβέρνησης του.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκρηξη βόμβας στη Μόσχα: Νεκρός ο ηγέτης φιλορωσικής παραστρατιωτικής οργάνωσης

Διεθνή / Έκρηξη βόμβας στη Μόσχα: Νεκροί ο ηγέτης φιλορωσικής παραστρατιωτικής οργάνωσης και ο σωματοφύλακάς του

Η έκρηξη ήταν επίθεση εναντίον του Άρμεν Σαρκισιάν, επικεφαλής της ομοσπονδίας πυγμαχίας στο κατεχόμενο από τη Ρωσία Ντονέτσκ και ιδρυτή ενός τάγματος που μάχεται κατά της Ουκρανίας
LIFO NEWSROOM
Politico: «Η μεσογειακή διατροφή είναι ένα ψέμα»

Διεθνή / Politico: «Η μεσογειακή διατροφή είναι ένα ψέμα»

Η Μεσογειακή Διατροφή, αν και παγκοσμίως διάσημη, έχει μετατραπεί σε εργαλείο πολιτικής και εμπορίου σύμφωνα με το Politico, το οποίο αποκαλύπτει πώς η αρχική της έννοια διαστρεβλώθηκε, δημιουργώντας έναν μύθο με οικονομικές και διατροφικές επιπτώσεις
LIFO NEWSROOM
Bill Gates: Έκανα ό,τι μπορούσα για τη χρηματοδότηση της έρευνας για τον HIV στη συνάντηση με τον Τραμπ

Διεθνή / Bill Gates: Έκανα ό,τι μπορούσα για τη χρηματοδότηση της έρευνας για τον HIV στη συνάντηση με τον Τραμπ

«Είχα την προσοχή του για τρεις ώρες. Ήταν ευγενικός και προσιτός. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν άλλοι που θα τον πιέσουν να περικόψει τη χρηματοδότηση για το HIV, αλλά έκανα ό,τι μπορούσα», δήλωσε ο Gates
LIFO NEWSROOM
Ο Καναδάς προσφεύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου κατά των τελωνειακών δασμών του Ντόναλντ Τραμπ

Διεθνή / Ο Καναδάς προσφεύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου κατά των τελωνειακών δασμών του Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ νωρίτερα παραδέχθηκε ότι οι δασμοί αυτοί ενδέχεται να έχουν αρνητικές συνέπειες για τους Αμερικανούς παρότι το κόστος θα είναι «άξιο της θυσίας»
LIFO NEWSROOM