Έκθεση Αρχέτυπα & Σώμα

'Ενα ομαδικό ταξίδι στους 22 Κόσμους της ταρώ

LIFOTEAM 18.11.2016 | 14:44

Έκθεση Αρχέτυπα & Σώμα

 

Η ομάδα του βιωματικού σεμιναρίου Αρχέτυπα και Σώμα, διοργανώνει την ομαδική της έκθεση, τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν την Παρασκευή 25/11/2016 στις 19:00 στο LOFT (1oς όροφος πάνω από το bar restaurant Collage, Καπνικαρέας 3 & Ερμού, στην Αθήνα).

Πρόκειται για ένα ομαδικό ταξίδι στους 22 Κόσμους της ταρώ, που ξεκίνησε η ομάδα πριν από 3,5 χρόνια, στο πλαίσιο ενός βιωματικού σεμιναρίου. Καθώς το ταξίδι πλησιάζει προς το τέλος του, θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των εξερευνήσεών τους, τις εντυπώσεις, αποτυπώσεις, μνήμες και τη ματιά τους από όλες αυτές τις διαδρομές.

 

Έκθεση Αρχέτυπα & Σώμα


Τα έργα αυτά προέκυψαν από ένα μεγάλο ομαδικό ταξίδι. Τα τελευταία τριάμισι χρόνια εργάστηκαν, χόρεψαν, ζυμώθηκαν, κουβέντιασαν, ένιωσαν και, κυρίως, ταξίδεψαν στους 22 αρχετυπικούς κόσμους των Μεγάλων Αρκάνα της Ταρώ. 22 κάρτες που αντιπροσωπεύουν, περιγράφουν, εξιστορούν διαφορετικές αρχετυπικές καταστάσεις συνείδησης – ύπαρξης οι οποίες, ξεκλειδώνοντας βαθύτερες διαστάσεις του εαυτού, που βοηθούν να συνδεθούμε πιο ουσιαστικά με το ίδιο μας το είναι αλλά και με τον πολυποίκιλο, πολύμορφο κόσμο.

 

Έκθεση Αρχέτυπα & Σώμα



Στη βιωματική μελέτη, επεξεργάστηκαν πληροφορίες που έχουν αναπτυχθεί από την παράδοση των καρτών, την ιστορία τους και τους μύθους μέσα στους οποίους γεννήθηκαν και εξελίχθηκαν. Παίζοντας συνεχώς, πότε με το φως και πότε με τις σκιές τους, εργάστηκαν με τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της κάθε κάρτας. Βυθίστηκαν στην πληροφορία τους, και αναζήτησαν – παράλληλα - νεώτερα μηνύματα, νέες συνδέσεις, με βάση τις ατομικές και συλλογικές ιδιαιτερότητες. 'Εμαθαν, σταδιακά, να τις αφουγκράζονται τόσο στον εαυτό τους όσο και στον εξωτερικό πολύχρωμο κόσμο.

 

Έκθεση Αρχέτυπα & Σώμα



Ανα-γνώρισαν και διεύρυναν κομμάτια του δημιουργικού εαυτού τους, με τα οποία, μάλιστα, πολλοί από αυτούς δεν ήταν καν εξοικειωμένοι. Δούλεψαν με διαφορετικά υλικά, με φωτογραφίες, με χρώματα, με πανιά, χαρτιά, φύλλα και άλλα τρισδιάτατα αντικείμενα.

Εκφράστηκαν με το ίδιο το σώμα, μέσα από την κίνηση και τη στάση, μέσα από τις ροές και τις πόζες, ακολουθώντας την ανάγκη για μεγαλύτερη σύνδεση με όλο και περισσότερες περιοχές του εαυτού.

 

Έκθεση Αρχέτυπα & Σώμα


Εξερεύνησαν, τελικά, πολλαπλούς παράλληλους κόσμους ονείρων και συμβόλων. Αναγνωρίζοντας και βιώνοντας τους διαφορετικούς κόσμους των καρτών, κατάφεραν να γευτούν εν δυνάμει συνδέσεις με τη ζωή και την καθημερινότητά τους.

Ακολουθήστε τους στο πρώτο αυτό άνοιγμα του Κόσμου τους, περιδιαβαίνοντας στα έργα που αποτελούν αποτυπώσεις, κάποια από τα ίχνη αυτού του ταξιδιού.

 

Έκθεση Αρχέτυπα & Σώμα


Συμμετοχές στην έκθεση με βάση τον αριθμό της κάρτας που αντιπροσώπευσαν στη διάρκεια του σεμιναρίου:

00. Ευθύμης Λαζάρου
01. Μανώλης Πιπίνης
04. Δήμητρα Κατσαλή
05. Θεοχάρης Καραμάνης 06. Δέσποινα Μπαμπανέλου 07. Άρτεμις Ξανθοπούλου 08. Γιώργος Βουδούρης

09. Ελένη Μαυρομμάτη
10. Λίνα Ευσταθίου
11. Πασχάλης Νταγτεβερένης 12. Ντόρις Κουφιδάκη
13. Κατερίνα Κουνάλη
15. Έλενα Μπουζάνη
16. Αμβέρσα Πούναμ Κάκου

17. Γιώργος Πιαδίτης
18. Τιτίκα Κατωπόδη
19. Νίκη Δουρίδα
20. Στέλλα-Κορίνα Ζαχαρία
21. Παγώνα Στελέτου

 

Έκθεση Αρχέτυπα & Σώμα

 

Έκθεση Αρχέτυπα & Σώμα