Ακριβός ο Τραμπ για τη Νέα Υόρκη - Η πόλη ζητά 35 εκατ. $ για την προστασία του

Ακριβός ο Τραμπ για τη Νέα Υόρκη - Η πόλη ζητά 35 εκατ. $ για την προστασία του Facebook Twitter
0
Ακριβός ο Τραμπ για τη Νέα Υόρκη - Η πόλη ζητά 35 εκατ. $ για την προστασία του Facebook Twitter


Η πόλη της Νέας Υόρκης αναμένεται να ζητήσει από την αμερικανική κυβέρνηση να αντλήσει έως και 35 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να καλύψει το κόστος των μέτρων ασφαλείας για τον εκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης, Μπιλ ντε Μπλάσιο.


Ο Τραμπ έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του έπειτα από την νίκη του στις προεδρικές εκλογές στις 8 Νοεμβρίου στο διαμέρισμα του στον ουρανοξύστη «Trump Tower» στο κέντρο του Μανχάταν, αναγκάζοντας την αστυνομία της πόλης να συνεργάζεται με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες για την λήψη ενισχυμένων μέτρων ασφαλείας σε μία από τις πλέον πολυσύχναστες περιοχές της πόλης.


Ο μεγιστάνας χρησιμοποίησε τον ουρανοξύστη για χρόνια ως πρωταρχική του κατοικία του και για ως κεντρικά γραφεία των επιχειρήσεων του. Η παρουσία του εκεί έπειτα από τις προεδρικές εκλογές έχει προκαλέσει κυκλοφοριακή συμφόρηση και αγανάκτηση στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Νέας Υόρκης.

Ακριβός ο Τραμπ για τη Νέα Υόρκη - Η πόλη ζητά 35 εκατ. $ για την προστασία του Facebook Twitter


Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επισήμανε πως θα έστελνε σήμερα επιστολή προς τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ζητώντας την άντληση ομοσπονδιακών κονδυλίων για να καλυφθούν τα έξοδα των μέτρων που έχουν ληφθεί για την ασφαλεία του Τραμπ έως τις 20 Ιανουαρίου, όταν ο μεγιστάνας θα ορκιστεί 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον.


Η κατάσταση είναι «πραγματικά ασυνήθιστη», τόνισε ο ντε Μπλάσιο στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, προσθέτοντας πως θα συναντηθεί με μέλη της κυβέρνησης Ομπάμα και με βουλευτές αυτή την εβδομάδα για να ασκήσει πιέσεις προς την εκπλήρωση του αιτήματος.


Έπειτα από την ορκωμοσία Τραμπ, ο ντε Μπλάσιο σημείωσε πως θα συνεργαστεί με την νέα κυβέρνηση για να διασφαλίσει ότι η πόλη θα αποζημιωθεί καταλλήλως για τα μέτρα ασφαλείας που σχετίζονται με τον ουραξονύστη του νέου προέδρου. Όπως τόνισε, έχει ήδη συνομιλήσει για το θέμα με τον υποψήφιο υπουργό Οικονομικών της νέας κυβέρνησης , Στιβ Μνούτσιν.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: «Παγώνει» προσωρινά τις απελάσεις Βενεζουελάνων το Ανώτατο Δικαστήριο 

Διεθνή / ΗΠΑ: «Παγώνει» προσωρινά τις απελάσεις Βενεζουελάνων το Ανώτατο Δικαστήριο 

Οι δικαστές δήλωσαν ότι δεν πρέπει να ληφθούν μέτρα για να συνεχιστούν οι απελάσεις οποιωνδήποτε φερόμενων μελών συμμοριών της Βενεζουέλας στο Τέξας βάσει του νόμου περί αλλοδαπών εχθρών
LIFO NEWSROOM
Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Διεθνή / Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Περισσότερα από 500.000 αμερικανικά όπλα που κατασχέθηκαν από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν φέρονται να έχουν χαθεί ή πουληθεί στη μαύρη αγορά - Μέρος αυτών έχει καταλήξει σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Διεθνή / Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο τερματισμού της αμερικανικής διαμεσολάβησης – Απέφυγε να δεσμευτεί για συνέχιση της στρατιωτικής στήριξης προς το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Η κυβέρνηση Τραμπ κλιμακώνει την πίεση στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ζητώντας αναδρομικά στοιχεία ξένων χρηματοδοτήσεων και παγώνοντας 2,26 δισ. δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, εν μέσω κατηγοριών για ανεπαρκή προστασία φοιτητών κατά των διακρίσεων
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Διεθνή / ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Η έκθεση θέτει υπό αμφισβήτηση την ασφάλεια οδοντόκρεμων ευρείας κυκλοφορίας, ενώ αναδεικνύει την ανάγκη για αυστηρότερη νομοθεσία και ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού
LIFO NEWSROOM