ΥΛΙΚΑ

  • 2 αυγά
  • 1 πατάτα μεγάλη
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • Σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 4 φέτες λουκάνικο chorizo
  • Αλάτι-Πιπέρι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ

  • 100 γρ. αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. πάνκο/φρυγανιά τριμμένη

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΡΑΒΙΕΡΑΣ

  • 40 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι - Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε τα 2 αυγά για 5 λεπτά και στη συνέχεια τα παγώνουμε σε νερό με πάγο.
  2. Καθαρίζουμε την πατάτα, την κόβουμε σε λεπτά στικ στο μαντολίνο και την τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
  3. Ετοιμάζουμε τρία μπολ. Βάζουμε στο πρώτο το αλεύρι, στο δεύτερο τρία αυγά χτυπημένα και ελαφρώς αλατισμένα και στο τρίτο το πάνκο ή τη φρυγανιά.
  4. Ξεφλουδίζουμε προσεκτικά τα αυγά και τα πανάρουμε, περνώντας αρχικά από το αλεύρι, στη συνέχεια από το αυγό και τέλος από το πάνκο ή τη φρυγανιά.
  5. Τηγανίζουμε τα αυγά σε καυτό λάδι μέχρι να κάνουν ωραία κρούστα.
  6. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει μια βράση, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την τριμένη γραβιέρα.
  7. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
  8. Κόβουμε σε λεπτές φέτες το λουκάνικο και ψιλοκόβουμε το σχοινόπρασο.
  9. Σερβίρουμε τα αυγά και γαρνίρουμε με στικ πατάτας, σος γραβιέρας, λουκάνικο και σχοινόπρασο.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα