H gender fluid καλλιτέχνις που γράφει ιστορία στα Όσκαρ διεκδικώντας υποψηφιότητα για αντρική και γυναικεία ερμηνεία

H gender fluid καλλιτέχνις που γράφει ιστορία στα Όσκαρ διεκδικώντας υποψηφιότητα για αντρική και γυναικεία ερμηνεία Facebook Twitter
0

Η ηθοποιός, τραγουδίστρια και περφόρμερ Kelly Mantle που αυτοπροσδιορίζεται ως gender fluid και έγινε ευρέως γνωστή από τη συμμετοχή της στην 6η σεζόν του τηλεοπτικού ριάλιτι «RuPaul's Drag Race», γράφει ιστορία στα Όσκαρ αφού γίνεται η πρώτη περίπτωση που διεκδικεί ταυτόχρονα υποψηφιότητα στις κατηγορίες αντρικής και γυναικείας ερμηνείας.

Η Mantle πρωταγωνιστεί στην ανεξάρτητη ταινία «Confessions of a Womanizer» του Miguel Ali, όπου και υποδύεται το ρόλο μιας transgender πόρνης.

Όπως μετέδωσε το Ηοllywood Reporter, όταν έφτασε η ώρα να συμπληρωθούν οι αιτήσεις για την υποβολή της ταινίας στα Όσκαρ, οι παραγωγοί συμπεριέλαβαν την Mantle και τη ερμηνεία της και στις δύο κατηγορίες.

Εκπρόσωπος της Ακαδημίας επιβεβαίωσε στο HR την εγκυρότητα της αίτησης, τονίζοντας ότι μπορεί πράγματι να είναι υποψήφια και στις δύο κατηγορίες.

Μαθαίνοντας τα νέα, η Mantle έγραψε στο twitter ότι αισθάνεται μεγάλη τιμή και παρότι η ταινία δεν έχει πολλές ελπίδες να βρίσκεται στις τελικές υποψηφιότητες των Όσκαρ, πρόκειται αναμφίβολα για μία ιστορική στιγμή.

Οι τελικές υποψηφιότητες των 89ων Βραβείων Oscar θα ανακοινωθούν στις 24 Ιανουαρίου.

Το trailer της ταινίας στην οποία πρωταγωνιστεί η Mantle:

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ταινία της Σοφίας Εξάρχου ανάμεσα στις 5 υποψήφιες για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX

Πολιτισμός / «Animal»: Υποψήφια για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX η ταινία της Σοφίας Εξάρχου

Η τρίτη ελληνική ταινία στην ιστορία που κερδίζει υποψηφιότητα για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX, που συνδιοργανώνουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου.
LIFO NEWSROOM
Οι ανθρώπινες σχέσεις στο επίκεντρο του νέου προγράμματος της Στέγης

Πολιτισμός / Οι ανθρώπινες σχέσεις στο επίκεντρο του νέου προγράμματος της Στέγης

Ιζαμπέλ Ιπέρ, Ρομέο Καστελούτσι, Τιάγκο Ροντρίγκες, Μπενχαμίν Λαμπατούτ, Γιώργος Κουτλής, Μάριο Μπανούσι: Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που συμμετέχουν στον εντυπωσιακό προγραμματισμό της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση για τη σεζόν 2024-25.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Τι θα δούμε στο Εθνικό Θέατρο την περίοδο 2024-25

Πολιτισμός / 17 νέες παραγωγές και 2 επαναλήψεις: Οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου για τη σεζόν 2024-25

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιάννης Μόσχος παρουσίασε το νέο πρόγραμμα, ανακοινώνοντας παράλληλα πως δεν θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία στο τιμόνι του Εθνικού Θεάτρου.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
lee

Πολιτισμός / H Κέιτ Γουίνσλετ, η Χάλι Μπέρι και η «Πλεξούδα» από αύριο στους κινηματογράφους

Ένας μεγάλος αριθμός νέων ταινιών έρχεται για να προλάβει τις τελευταίες μέρες των θερινών κινηματογράφων, λίγο πριν παραδώσουν τη σκυτάλη στις χειμερινές αίθουσες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Γουίτνεϊ Χιούστον: Η ιστορική συναυλία της στη Νότια Αφρική το 1994 θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες

Πολιτισμός / Γουίτνεϊ Χιούστον: Η ιστορική συναυλία της στη Νότια Αφρική το 1994 θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες

Η περιορισμένη κινηματογραφική προβολή θα κάνει πρεμιέρα στις 23 Οκτωβρίου και θα περιλαμβάνει την πρώτη παρουσίαση της συναυλίας από το Ντουρμπάν, στη Νότια Αφρική
LIFO NEWSROOM