Οι τζιχαντιστές εισήλθαν και πάλι στην αρχαία Παλμύρα

Οι τζιχαντιστές εισήλθαν και πάλι στην αρχαία Παλμύρα Facebook Twitter
0

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους είχαν καταλάβει τη Παλμύρα τον Μάιο του 2015 και τελικά έχασαν τον έλεγχό της πόλης μετά από σκληρές μάχες με τον συριακό στρατό τον περασμένο Μάρτιο. Σήμερα όμως οι τζιχαντιστές είναι και πάλι στο παλιό τους προπύργιο, όπως μετέδωσε πριν λίγη ώρα το BBC.

Η επίθεση των τζιχαντιστων για ανακατάληψη της Παλμύρας ξεκίνησε πριν μια εβδομάδα και σήμερα φέρεται να απέφερε αποτελέσματα.

«Το ΙΚ εισήλθε στην Παλμύρα το Σάββατο και τώρα καταλαμβάνει το βορειο-δυτικό τμήμα της», δήλωσε ο Rami Abdel Rahman από το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. «Σε εξέλιξη είναι επίσης μάχες με το στρατό στο κέντρο της πόλης», πρόσθεσε.

Οι τζιχαντιστές είχαν προκαλέσει μεγάλες καταστροφές σε μια σειρά από μνημεία κατά τη διάρκεια της δεκάμηνης κατοχής της πόλης που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και την παρακείμενη πόλη Tadmur.


Άμαχοι που είχαν επιστρέψει στην Παλμύρα μετά την ανακατάληψη της πόλης από τον συριακό στρατό έχουν εγκλωβιστεί στις συγκρούσεις.

Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι στέλνει ενισχύσεις στην Παλμύρα. Ο επικεφαλής των ανταρτών από την ομάδα Jaish al-Mujahideen που έχει βάση στο Χαλέπι δήλωσε ότι η επίθεση αυτή στην Παλμύρα αναγκάζει την κυβέρνηση της Συρίας να εκτρέψει τα στρατεύματα από το Χαλέπι, όπου ο στρατός και οι σύμμαχοί της είναι στα πρόθυρα μιας μεγάλης νίκης εναντίον των ανταρτών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Πολιτισμός / Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Τα οχήματα που ήταν παράνομα παρκαρισμένα ήταν όλα της δεκαετίας του 1980 και χρησιμοποιούνταν για τα γυρίσματα της νέας ταινίας του βραβευμένου με τρία Όσκαρ ηθοποιού
LIFO NEWSROOM
Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Διεθνή / Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Πολυτελή σκάφη που έκαναν κρουαζιέρες στον Λίβανο, τώρα χρησιμοποιούνται για τη διαφυγή των αμάχων - με πολύ υψηλό αντίτιμο - Ελάχιστες πλέον οι διαθέσιμες θέσεις σε πτήσεις
LIFO NEWSROOM
Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

Διεθνή / Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

«Δεν έχουμε επαφή με τον Χασέμ Σαφιεντίν από χθες», είπε στο Reuters πηγή από τον Λίβανο - Τα ισραηλινά πλήγματα έχουν αποδεκατίσει την ηγεσία της Χεζμπολάχ, σχολιάζει το πρακτορείο ειδήσεων
LIFO NEWSROOM