Ο Ομπάμα παραμένει ο πιο αξιοθαύμαστος άνδρας για τους Αμερικανούς το 2016

Ο Ομπάμα παραμένει ο πιο αξιοθαύμαστος άνδρας για τους Αμερικανούς το 2016 Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0

Ο Μπαράκ Ομπάμα αναδείχθηκε και πάλι φέτος ο άνδρας που θαυμάζουν περισσότερο οι Αμερικανοί για ένατη συνεχή χρονιά, επικρατώντας του Ντόναλντ Τραμπ, που ακολουθεί στη δεύτερη θέση καθώς η δημοτικότητά του αυξήθηκε σημαντικά σε σχέση με το 2015, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Gallup που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.


Ενώ ο απερχόμενος πρόεδρος διατηρεί επί μακρόν την πρωτιά από το 2008, φέτος η διαφορά του με τον δεύτερο μειώθηκε περισσότερο από ποτέ.


Το 2015 ο Τραμπ είχε το 5% των προτιμήσεων των ερωτηθέντων και φέτος έλαβε το 15%, ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα επιλέχθηκε από το 22% των ερωτηθέντων. Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δημοσιεύονται την ώρα που η ένταση αυξάνεται μεταξύ του εν αναμονή προέδρου και του απερχόμενου.


Ο Ομπάμα δήλωσε τη Δευτέρα βέβαιος ότι θα κέρδιζε και τρίτη προεδρική θητεία αν το Σύνταγμα του επέτρεπε να θέσει υποψηφιότητα ξανά, έναν ισχυρισμό που αντικρούει ο Τραμπ.


Χθες, ο ρεπουμπλικανός μεγιστάνας κατηγόρησε τον απερχόμενο πρόεδρο ότι προβαίνει σε "εμπρηστικές δηλώσεις" και ότι θέτει "εμπόδια" σε μια εύρυθμη μετάβαση.


Στη δημοσκόπηση ο Τραμπ προηγείται του Πάπα Φραγκίσκου (4%) ο οποίος περιλαμβάνεται στην πρώτη τριάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, του υποψήφιου στις προκριματικές εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος Μπέρνι Σάντερς (2%) και του ευαγγελιστή πάστορα και τηλεοπτικού ιεροκήρυκα Μπίλι Γκράχαμ (1%).


Είναι η 60ή φορά που ο 98χρονος σήμερα Γκράχαμ συγκαταλέγεται στο Top 10, και καταγράφει ένα ρεκόρ.


Η έρευνα διεξήχθη από 7 έως 11 Δεκεμβρίου σε δείγμα 1.028 ερωτηθέντων ηλικίας άνω των 18 ετών, αντιπροσωπευτικό των 50 αμερικανικών πολιτειών και της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας Ουάσινγκτον.


Στις ετήσιες δημοσκοπήσεις που διεξάγονται επί 70 χρόνια, ο εν ενεργεία πρόεδρος έχει αναδειχθεί πρώτος 58 φορές. Ωστόσο το 2008, ο εκλεγμένος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε επικρατήσει του προέδρου Τζορτζ Μπους του νεότερου.
Στις γυναίκες, η Χίλαρι Κλίντον αναδείχθηκε πρώτη (12%) για 15η συνεχή φορά και 21η φορά συνολικά. Η πρώτη κυρία Μισέλ Ομπάμα καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση (8%) και ακολουθεί τρίτη η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ (3%).


Η τριάδα αυτή επικρατεί της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄(6η με 2%) που συγκαταλέγεται στις 10 πρώτες θέσεις για 48η φορά. Η παρουσιάστρια και επιχειρηματίας 'Οπρα Γουίνφρεϊ (4η με 3%) περιλαμβάνεται στην πρώτη δεκάδα για 29η φορά.

Πηγή: AFP, με πληροφορίες από Gallup/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Διεθνή / Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας δήλωσε προσβεβλημένος μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου για περικοπές των «8 εκατ. δολαρίων για τη στήριξη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στο Λεσότο που κανείς δεν έχει ακουστά»
LIFO NEWSROOM
Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Διεθνή / Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Πρέπει να πάμε εκεί και να διαπιστώσουμε εάν είναι εκεί όντως ο χρυσός, επιμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - «Ίσως ο Μάσκ θέλει να δει πώς μοιάζει ο πλούτος του στην πραγματικότητα»
LIFO NEWSROOM
Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Διεθνή / Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Ο νομάρχης της Αδριανούπολης, Γιουνούς Σεζέρ, ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των διαγωνισμών και τα έργα προχωρούν με την υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου Άμυνας
LIFO NEWSROOM