ΥΛΙΚΑ
- 100 γρ. φρέσκος τόνος, φιλέτο ή κομμάτι από την ουρά
- 3 μεσαίες πατάτες
- 5 ελιές μαύρες
- 6 ντοματίνια κομμένα στα δύο
- 1 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο ή ξερό
- 1 κ.σ. κάππαρη Πάρου
- 1 αυγό βρασμένο και κομμένο στη μέση
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Λίγο ντρέσινγκ λεμονιού
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.γ. άνηθος ψιλοκομμένο
- Κρίταμο τουρσί για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε αλατισμένο νερό ή σε νερό θαλασσινό βράζουμε τον τόνο σε χαμηλή φωτιά για 20-30 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τον τόνο να κρυώσει μέσα στο νερό.
- Βράζουμε τις πατάτες για 15-20 λεπτά.
- Βγάζουμε τον τόνο από το νερό και στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Τον κόβουμε σε μπουκιές.
- Σε μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από τον τόνο, το αυγό και το κρίταμο.
- Ανακατεύουμε καλά, σερβίρουμε σε πιάτο και προσθέτουμε τον τόνο, το αυγό και το κρίταμο τουρσί.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα