ΥΛΙΚΑ

  • 150 γρ. λιγκουίνι
  • 80 γρ. φρέσκος τόνος σε κομμάτια
  • 1 κ.σ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 30 γρ. πιπεριά πράσινη κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 1 κούπα ντομάτα τριμμένη
  • ½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 1 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά για 6-7 λεπτά.
  2. Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο τον τόνο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές.
  3. Σβήνουμε με το ούζο, ανακατεύουμε απαλά και προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και σιγομαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 2 λεπτά να δέσουν με τη σάλτσα.
  5. Σερβίρουμε αμέσως και γαρνίρουμε με άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα