ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. λιγκουίνι
- 300 γρ. μύδια με το κέλυφος
- 300 γρ. κυδώνια
- 300 γρ. γυαλιστερές
- 300 γρ. αχηβαδάκια
- 4 μεγάλες γαρίδες
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη
- 1 καυτερή πιπερίτσα
- Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι με το σκόρδο.
- Προσθέτουμε την πιπερίτσα και όλα τα θαλασσινά, τα οποία προηγουμένως έχουμε πλύνει πολύ καλά με άφθονο νερό. Τα αφήνουμε για 4 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, το πιπέρι, τη ρίγανη και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να μαγειρευτούν έως ότου δέσει η σάλτσα.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα λιγκουίνι, έως ότου είναι al dente.
- Τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε αμέσως με τη σάλτσα για να απορροφήσουν τη θαλασσινή γεύση της.
- Τα σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα και γαρνίρουμε με τα θαλασσινά, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι για άρωμα και μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Tip: Αν θέλουμε, μπορούμε να μη σουρώσουμε τα ζυμαρικά αλλά να τα αφαιρέσουμε με τσιμπίδα και να τα προσθέσουμε αμέσως στη σάλτσα, την οποία το νερό του βρασμού τους θα χυλώσει.