Ινδία: 20.000 γυναίκες και παιδιά έπεσαν θύματα trafficking το 2016

Ινδία: 20.000 γυναίκες και παιδιά έπεσαν θύματα trafficking το 2016 Facebook Twitter
0

Σχεδόν 20.000 γυναίκες και παιδιά έπεσαν θύματα trafficking στην Ινδία το 2016, σε μια ποσοστιαία αύξηση περίπου 25% από τον προηγούμενο χρόνο, όπως καταδεικνύουν κυβερνητικά στοιχεία που δόθηκαν την Πέμπτη στη δημοσιότητα.

Το υπουργείο γυναικείων θεμάτων και ανάπτυξης του παιδιού ανέφερε στο κοινοβούλιο ότι 19.223 γυναίκες και παιδιά έπεσαν θύματα εκμετάλλευσης διακινητών ανθρώπων τον περασμένο χρόνο, έναντι 15.448 το 2015, με τον μεγαλύτερο αριθμό των θυμάτων να καταγράφεται στην ανατολική πολιτεία της Δυτικής Βεγγάλης.

Οι αστυνομικοί αξιωματούχοι απέδωσαν την αύξηση αυτή των καταγεγραμμένων περιστατικών στην αυξημένη επαγρύπνηση των πολιτών για εγκλήματα που συνδέονται με την εμπορία ανθρώπων και στην καλύτερη εκπαίδευση της αστυνομίας.

«Είναι δύσκολο να ισχυριστούμε ότι αυτά τα εγκλήματα αυξάνονται δραματικά», τόνισε ένας ανώτερος αστυνομικός αξιωματούχος του Δελχί, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Πιστεύω ότι περισσότερα θύματα καταγγέλλουν τα περιστατικά εξαιτίας των περισσότερων πληροφοριών που διαθέτουν για την εμπορία ανθρώπων», τόνισε ο αξιωματούχος. «Η κυβέρνηση και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών πραγματοποιούν εκστρατείες και οι άνθρωποι βλέπουν περισσότερες υποθέσεις να αναφέρονται σε μέσα ενημέρωσης», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τον περασμένο χρόνο 9.104 παιδιά έπεσαν θύματα εκμετάλλευσης διακινητών – μια αύξηση 27% από το 2015. Ο αριθμός των γυναικών θυμάτων αυξήθηκε κατά 22% κατά το ίδιο χρονικό διάστημα σε 10.119.

Παράλληλα ο αξιωματούχος τόνισε πως ο πραγματικός αριθμός των περιπτώσεων εμπορίας ανθρώπων μπορεί να είναι πολύ υψηλότερος, καθώς πολλά θύματα εξακολουθούν να μην προχωρούν σε καταγγελίες στην αστυνομία, κυρίως επειδή δεν γνωρίζουν την νομοθεσία ή φοβούνται τους διακινητές.

Η νότια Ασία, με την Ινδία στο κέντρο της, αποτελεί μια από τις περιοχές όπου καταγράφεται ο γρηγορότερα αυξανόμενος αριθμός περιπτώσεων εμπορίας ανθρώπων στον κόσμο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: «Παγώνει» προσωρινά τις απελάσεις Βενεζουελάνων το Ανώτατο Δικαστήριο 

Διεθνή / ΗΠΑ: «Παγώνει» προσωρινά τις απελάσεις Βενεζουελάνων το Ανώτατο Δικαστήριο 

Οι δικαστές δήλωσαν ότι δεν πρέπει να ληφθούν μέτρα για να συνεχιστούν οι απελάσεις οποιωνδήποτε φερόμενων μελών συμμοριών της Βενεζουέλας στο Τέξας βάσει του νόμου περί αλλοδαπών εχθρών
LIFO NEWSROOM
Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Διεθνή / Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Περισσότερα από 500.000 αμερικανικά όπλα που κατασχέθηκαν από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν φέρονται να έχουν χαθεί ή πουληθεί στη μαύρη αγορά - Μέρος αυτών έχει καταλήξει σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα
LIFO NEWSROOM