ΥΛΙΚΑ
- 3 φλάσκες μελιτζάνες
- 6-7 κρεμμύδια ξερά μέτρια κομμένα
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- ½ κούπα μαϊντανός ψιλοκομμένο
- 2 πρέζες κύμινο
- 2 σφηνάκια παριανή σούμα
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 1 ντομάτα κομμένη σε καρέ
- Αλάτι, πιπέρι φρέσκο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και αλείφουμε την επιφάνειά τους με το λιωμένο σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Σοτάρουμε το χταπόδι με ελαιόλαδο μέχρι να κοκκινίσει, προσθέτουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε, σβήνουμε με τη σούμα και ρίχνουμε το κύμινο.
- Μαγειρεύουμε το χταπόδι σε πολύ σιγανή φωτιά για 45 λεπτά.
- Το αφαιρούμε από την κατσαρόλα, ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια και τα προσθέτουμε με τη σάλτσα τους πάνω στην ψητή μελιτζάνα.
- Ρίχνουμε ελαιόλαδο, μαϊντανό και την ντομάτα κομμένη σε καρέ.
- Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
- Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με τριμμένο καρότο ανακατεμένο με στραγγιστό γιαούρτι, αλάτι και φύλλα δυόσμου.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα