ΥΛΙΚΑ
- 2 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε κύβους
- 2 κουκούλες χταποδιού βρασμένες
- 1 σφηνάκι λευκό ξηρό κρασί
- 1 κούπα γάλα καρύδας
- 2 πρέζες κάρι σκόνη
- 1 πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ραντίζουμε τις μελιτζάνες με λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε το σκόρδο και την πιπερίτσα τσίλι και τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς να ψηθούν μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε ελαιόλαδο, την κουκούλα χταποδιού ψιλοκομμένη, το κάρι, το γάλα καρύδας, πιπέρι, αλάτι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει το γάλα καρύδας.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι τις μελιτζάνες και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
- Ρίχνουμε φύλλα βασιλικού, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε αμέσως και γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα