Ο Τραμπ κατηγορεί τον Ομπάμα για την εξάπλωση των συμμοριών σε αμερικανικές πόλεις

Ο Τραμπ κατηγορεί τον Ομπάμα για την εξάπλωση των συμμοριών σε αμερικανικές πόλεις Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε σήμερα τον προκάτοχό του, τον Μπαράκ Ομπάμα, ότι ενθάρρυνε την εγκατάσταση, σε πολλές αμερικανικές πόλεις, της συμμορίας Μάρα Σαλβατρούτσα (MS-13), την οποία ίδρυσαν στο Λος Άντζελες μετανάστες από το Σαλβαδόρ, τη δεκαετία του 1980.


"Η αδύναμη πολιτική της κυβέρνησης Ομπάμα απέναντι στους παράνομους μετανάστες επέτρεψε σε βίαιες συμμορίες όπως η MS-13 να σχηματιστούν σε πόλεις των ΗΠΑ. Θα τις εξαλείψουμε γρήγορα!" έγραψε ο Τραμπ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Λίγο αργότερα, με άλλο μήνυμα στον επίσημο λογαριασμό του ο πρόεδρος συνεχάρη τον υπουργό Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς επειδή ανακοίνωσε "νέα μέτρα για την εξάρθρωση βίαιων συμμοριών όπως η MS-13". "Υποσχέθηκα ότι θα είμαστε σκληροί και είμαστε", πρόσθεσε.

Εξάλλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο τηλεοπτικό κανάλι Fox, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος εκτίμησε ότι η κυβέρνησή του απέλασε τους επικίνδυνους αλλοδαπούς, χωρίς να διευκρινίσει αν οι άνθρωποι αυτοί ήταν μέλη συμμοριών. "Μιλώ για τους παράνομους μετανάστες που είχαν διαπράξει σοβαρά αδικήματα, που είχαν σκοτώσει ανθρώπους, που είχαν βιάσει ανθρώπους. Γίνονται φρικτά πράγματα. Είτε θα φύγουν, είτε θα πάνε στη φυλακή. Δεν κάναμε ποτέ τίποτα για αυτό το θέμα και τώρα κάνουμε κάτι", είπε.


Το 2004, τέσσερα χρόνια πριν εκλεγεί πρόεδρος ο Ομπάμα, το FBI είχε συγκροτήσει μια ειδική ομάδα για να εντοπίσει μέλη της MS-13. Την περασμένη εβδομάδα σκοτώθηκαν στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης τέσσερις νεαροί ισπανόφωνοι και οι φόνοι αυτοί αποδίδονται από τις αρχές στη συγκεκριμένη συμμορία. Άλλοι έντεκα άνθρωποι έπεσαν θύματα της ίδιας συμμορίας πέρσι στην κομητεία Σάφολκ της Νέας Υόρκης. Μεταξύ αυτών και δύο έφηβοι που δολοφονήθηκαν με ματσέτες και ρόπαλα του μπέιζμπολ.


Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 οι αμερικανικές αρχές είχαν απελάσει πολλά μέλη συμμοριών, κάτι που πιστεύεται ότι συνέβαλε στην έκρηξη βίας στη Γουατεμάλα, την Ονδούρα και το Σαλβαδόρ.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ κατηγορεί τον Νετανιάχου για ψέματα: Νέα όρια στη συμμαχία ΗΠΑ–Ισραήλ

Διεθνή / Ο Τραμπ κατηγορεί τον Νετανιάχου για ψέματα: Νέα όρια στη συμμαχία ΗΠΑ–Ισραήλ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ασκεί ασυνήθιστη κριτική στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, δηλώνοντας ότι υπάρχει πραγματικός λιμός στη Γάζα, παρά τις ισχυρισμούς του Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Όζι Όζμπορν: Χιλιάδες θαυμαστές συγκεντρώνονται στο Μπέρμιγχαμ για να τον αποχαιρετήσουν

Διεθνή / Όζι Όζμπορν: Χιλιάδες θαυμαστές στο Μπέρμιγχαμ για να τον αποχαιρετήσουν - Δείτε live

Η πομπή περνά από τη Broad Street και από τη «Γέφυρα των Black Sabbath» με το περίφημο παγκάκι που είναι αφιερωμένο στο θρυλικό συγκρότημα, όπου ήδη χιλιάδες θαυμαστές αφήνουν λουλούδια και μηνύματα
LIFO NEWSROOM
Σεισμός 8,8 Ρίχτερ στη Ρωσία: Συναγερμός για τσουνάμι σε όλο τον Ειρηνικό - Κύματα 2 μέτρων αναμένει η Γαλλική Πολυνησία

Διεθνή / Σεισμός 8,8 Ρίχτερ στη Ρωσία: Συναγερμός για τσουνάμι σε όλο τον Ειρηνικό - Κύματα 2 μέτρων αναμένει η Γαλλική Πολυνησία

Βίντεο από τη στιγμή που ο σεισμός χτυπά στην Καμτσάτκα - Προειδοποιήσεις σε Παπούα Νέα Γουινέα, Νήσους Σολομώντα, Βανουάτου - Υποβαθμίστηκε ο κίνδυνος τσουνάμι σε Χαβάη, Φιλιππίνες
LIFO NEWSROOM