ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. αλεύρι
- 3 αυγά
- 100 γρ. σιμιγδάλι
- 200 γρ. ντοματίνια
- 1 πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε ολόκληρα τα ντοματίνια και μόλις μαλακώσουν τα αποσύρουμε, τα πολτοποιούμε και τα περνάμε από τη σήτα.
- Το ζουμί τους το βράζουμε με μία πρέζα ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει πελτές. Αν θέλουμε, την ώρα του βρασμού μπορούμε να προσθέσουμε ένα κλωνάρι βασιλικού ή δυόσμου και να το αφαιρέσουμε όταν γίνει ο πελτές.
- Σε λεκάνη αναμειγνύουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι.
- Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας.
- Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα στο αλεύρι με το σιμιγδάλι.
- Ζυμώνουμε και κόβουμε το ζυμάρι σε μπαλάκια που τα περνάμε από τη μηχανή ζυμαρικών. Κόβουμε, δίνοντας το σχήμα που θέλουμε.
- Τα βράζουμε φρέσκα ή, αν θέλουμε να στεγνώσουν και να φύγει η υγρασία, τα βάζουμε στον φούρνο στους 50 βαθμούς για 1 ώρα.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα