ΥΛΙΚΑ

  • 9 ποτήρια μούστος
  • 1 ποτήρι κορνφλάουερ
  • 1 κλωνάρι βασιλικός ή αρμπαρόριζα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε τον μούστο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με το κλωνάρι βασιλικού.
  2. Μόλις πάρει βράση, τον ξαφρίζουμε.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Μετράμε 8 ποτήρια από τον βρασμένο μούστο και τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  5. Στο ένατο ποτήρι με μούστο διαλύουμε το κορνφλάουερ και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
  6. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε μπολ.
  7. Ραντίζουμε με σουσάμι και κανέλα και βάζουμε τα μπολ στο ψυγείο.
  8. Σερβίρουμε μόλις παγώσει η μουσταλευριά.