Λευκός Οίκος: Τουλάχιστον 300 χιλιάδες τα θύματα των χάκερς

Λευκός Οίκος: Τουλάχιστον 300 χιλιάδες τα θύματα των χάκερς Facebook Twitter
0

Ο Λευκός Οίκος έκανε γνωστό χθες Δευτέρα ότι λιγότερα από 70.000 δολάρια καταβλήθηκαν ως λύτρα στους χάκερς του ιού «WannaCry», προκειμένου να «ξεκλειδωθούν» δεδομένα ενώ περισσότεροι από 300 χιλιάδες υπολογιστές έχουν μολυνθεί σε 150 χώρες.

Ο σύμβουλος του Τραμπ, Τομ Μπόσερτ διαβεβαίωσε επίσης κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι δεν έχει πληγεί κανένα ομοσπονδιακό σύστημα.  «Έως αυτήν τη στιγμή, κανένα ομοσπονδιακό σύστημα δεν επλήγη» είπε ο Μπόσερτ, προτρέποντας, ωστόσο, τους Αμερικανούς πολίτες να παραμείνουν σε επιφυλακή.

Ο Μπόσερτ είπε ακόμη ότι η κατάσταση παρακολουθείται «όλο το εικοσιτετράωρο στα υψηλότερα επίπεδα της κυβέρνησης.» Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ εργάζονται δίπλα-δίπλα με τον ιδιωτικό τομέα και τους διεθνείς εταίρους.

Δεν υπάρχει ακόμα καμία ιδέα για το ποιοι είναι οι χάκερς, οι οποίοι διαφεύγουν της σύλληψης.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «πουλάει» ρολόγια στις ομιλίες του - Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει το πώς ακριβώς

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM