ΥΛΙΚΑ
- 2 κιλά κατσίκι ή αρνί, πλευρά και χεράκι σε μερίδες
- 2 κιλά κρασί ερυθρό ξηρό
- 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
- Αλάτι, πιπέρι
- Λίγα αμπελόφυλλα, κομμάτια κληματόβεργας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε στον πάτο του μαστέλου κληματόβεργες σε σχήμα σταυρού και επάνω πατάει το κρέας.
- Πλένουμε το κρέας με ένα κιλό κρασί και μετά το αλατοπιπερώνουμε.
- Το τοποθετούμε σε στρώσεις και ανάμεσα τον άνηθο.
- Ρίχνουμε το υπόλοιπο κρασί και σκεπάζουμε με αμπελόφυλλα ή αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 4-5 ώρες. Στον ξυλόφουρνο ψήνουμε για 3 ώρες.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα