ΥΛΙΚΑ
- 1 κούπα ρύζι Arborio
- 50 γρ. βούτυρο
- 4 κούπες ζωμός κρέατος ή λαχανικών
- 1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 σφηνάκια κρασί κόκκινο
- 40 γρ. ραντίτσιο ψιλοκομμένο
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το ραντίτσιο στο βούτυρο σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί.
- Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε σιγά-σιγά τον ζεστό ζωμό – δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε συνεχώς.
- Όταν απορροφηθεί ο ζωμός, προσθέτουμε κι άλλο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για να μην κολλήσει το ρύζι. Αυτή η διαδικασία κρατάει 20-25 λεπτά.
- Μόλις είναι έτοιμο το ριζότο, προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο, σβήνουμε τη φωτιά και ανακατευτούμε απαλά. Σερβίρουμε αμέσως.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα