ΥΛΙΚΑ
- 80 γρ. μανιτάρια πορτσίνι αποξηραμένα
- 1 κούπα ρύζι Arborio
- 50 γρ. βούτυρο
- 1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 σφηνάκια λευκό κρασί
- ½ κ.γ. σκόρδο τριμμένο
- 3 κούπες ζωμό κρέατος
- 1 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για γαρνίρισμα, παρμεζάνα τριμμένη και μαϊντανός ψιλοκομμένος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μουλιάζουμε τα πορτσίνι σε μια κούπα νερό για 20 λεπτά.
- Σε μέτρια φωτιά και βαθύ τηγάνι σοτάρουμε με το βούτυρο τα κρεμμύδια για 5 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν και προσθέτουμε το ρύζι.
- Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε τα πορτσίνι και 2 κουταλιές της σούπας από το νερό τους, το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τον ζωμό σιγά-σιγά και ανακατεύουμε συνεχώς για 25-30 λεπτά.
- Όταν έχουν απορροφηθεί τα υγρά, σβήνουμε τη φωτιά ρίχνουμε την παρμεζάνα, λίγο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Σερβίρουμε αμέσως και γαρνίρουμε με παρμεζάνα και μαϊντανό.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα