ΥΛΙΚΑ

  • 80 γρ. μανιτάρια πορτσίνι αποξηραμένα
  • 1 κούπα ρύζι Arborio
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σφηνάκια λευκό κρασί
  • ½ κ.γ. σκόρδο τριμμένο
  • 3 κούπες ζωμό κρέατος
  • 1 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για γαρνίρισμα, παρμεζάνα τριμμένη και μαϊντανός ψιλοκομμένος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μουλιάζουμε τα πορτσίνι σε μια κούπα νερό για 20 λεπτά.
  2. Σε μέτρια φωτιά και βαθύ τηγάνι σοτάρουμε με το βούτυρο τα κρεμμύδια για 5 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν και προσθέτουμε το ρύζι.
  3. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
  4. Προσθέτουμε τα πορτσίνι και 2 κουταλιές της σούπας από το νερό τους, το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  5. Ρίχνουμε τον ζωμό σιγά-σιγά και ανακατεύουμε συνεχώς για 25-30 λεπτά.
  6. Όταν έχουν απορροφηθεί τα υγρά, σβήνουμε τη φωτιά ρίχνουμε την παρμεζάνα, λίγο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  7. Σερβίρουμε αμέσως και γαρνίρουμε με παρμεζάνα και μαϊντανό.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα