Μοσκοβισί: Οι ευρωπαίοι πιστωτές της Ελλάδας δεν πρέπει να «παίζουν με τη φωτιά»

Μοσκοβισί: Οι ευρωπαίοι πιστωτές της Ελλάδας δεν πρέπει να «παίζουν με τη φωτιά» Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Οι ευρωπαίοι πιστωτές της Ελλάδας «δεν πρέπει να παίζουν με τη φωτιά» σχετικά με το πρόγραμμα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, τόνισε σήμερα ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

Όπως επισημαίνει το Reuters, η Αθήνα προέτρεψε την Τετάρτη τους ευρωπαίους δανειστές της να προσφέρουν κίνητρα που θα βοηθήσουν να ξεπεραστεί το αδιέξοδο μεταξύ της ευρωζώνης και του ΔΝΤ, σχετικά με το εύρος της ανακούφισης χρέους που χρειάζεται η Ελλάδα προκειμένου να καταστεί βιώσιμο.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα και αναμένεται να εξετάσουν μέτρα για το χρέος, ωστόσο η συμφωνία δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα επιτευχθεί, καθώς η Γερμανία αντιτίθεται εδώ και καιρό στην παροχή μεγαλύτερης βοήθειας προς την Ελλάδα, σύμφωνα με το πρακτορείο.

«Δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο κατάλληλο σημείο (σ.σ. για συμφωνία)», είπε ο Μοσκοβισί, προσθέτοντας ότι είναι «λογική» η παραμονή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα.. Ο επίτροπος πρόσθεσε ότι η υπερφορτωμένη από το χρέος χώρα, φτάνει στα όρια σχετικά με όσα μπορεί να αποδεχθεί η κοινωνία.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ