ΥΛΙΚΑ
- ½ κ. βλίτα καθαρισμένα
- ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- ½ μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος
- ½ ποτήρι λευκό κρασί
- 100 γρ. ντοματίνια Σαντορίνης
- 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μαϊντανό 4-5 λεπτά.
- Ρίχνουμε τα βλίτα, ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν και να μειωθεί ο όγκος τους.
- Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τα ντοματίνια που τα σπάμε με τα δάχτυλα πάνω από την κατσαρόλα.
- Ρίχνουμε ½ ποτήρι νερό, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 15 έως 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα βλίτα.
- Σερβίρουμε, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και προαιρετικά λίγο χυμό λεμόνι.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα