Aπό την Τσεχία η πρώτη αντίδραση για τις αγωγές κατά χωρών που δεν δέχονται πρόσφυγες

Aπό την Τσεχία η πρώτη αντίδραση για τις αγωγές κατά χωρών που δεν δέχονται πρόσφυγες Facebook Twitter
0

Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Μποχούσλαβ Σομπότκα απέρριψε πριν από λίγο τη νομική διαδικασία που κίνησε νωρίτερα σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επειδή η Πράγα — όπως πράττουν επίσης η Βαρσοβία και η Βουδαπέστη — αρνείται να υποδεχθεί αιτούντες άσυλο βάσει της πρότασής της η οποία είχε γίνει το 2015.

 

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιμένει τυφλά να πιέζει για την εφαρμογή των δυσλειτουργικών ποσοστώσεων (σ.σ. ανακατανομής και μετεγκατάστασης αιτούντων άσυλο), η οποία μείωσε την εμπιστοσύνη των πολιτών στις δυνατότητες της ΕΕ και έθεσε στο περιθώριο αποτελεσματικές και βασιζόμενες σε αρχές λύσεις για την κρίση της μετανάστευσης», σημείωσε ο Σομπότκα σε μια ανακοίνωσή του που παρέλαβε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Διεθνή / Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Αυτή είναι η δεύτερη υπόθεση σε λιγότερο από ένα μήνα στο Χαλίσκο του Μεξικού, όπου άνθρωποι που αναζητούν δικαιοσύνη για την εξαφάνιση μελών της οικογένειάς τους δολοφονούνται
LIFO NEWSROOM