ΥΛΙΚΑ
- 30 γρ. φουντούκι σπασμένο
- 50 γρ. κατσικίσιο τυρί
- 100 γρ. παντζάρι καθαρισμένο
- 100 γρ. καρότο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 20 ml λευκό ξίδι
- 40 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα με νερό και μια πρέζα αλάτι, σε δυνατή φωτιά, βράζουμε το παντζάρι για 30 λεπτά.
- Καθαρίζουμε, πλένουμε το καρότο και το κόβουμε στο μαντολίνο σε λεπτές λωρίδες.
- Μόλις κρυώσει το παντζάρι το κόβουμε κι αυτό στο μαντολίνο σε λεπτές λωρίδες.
- Καβουρδίζουμε το φουντούκι σε καυτό στεγνό τηγάνι για 2 έως 3 λεπτά.
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε παντζάρι, καρότο, σκόρδο, ξίδι, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Ψήνουμε το κατσικίσιο τυρί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 3 λεπτά.
- Σερβίρουμε τη σαλάτα, ρίχνουμε το φουντούκι και προσθέτουμε επάνω το ψητό τυρί.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα