ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. κιμάς μόσχου
  • 300 γρ. πρόβειος κιμάς
  • 300 γρ. αρνίσιος κιμάς
  • 100 γρ. λίπος πρόβειο από ουρά, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • ½ ματσάκι μαϊντανός
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. πιπέρι Άδανα
  • 1 κ.γ. σουμάκ
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πολτοποιούμε όλα τα λαχανικά (σκόρδο, κρεμμύδι, πιπεριές, μαϊντανό) και τα μυρωδικά στο μπλέντερ και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ με τον κιμά και τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Ζυμώνουμε για 15 λεπτά.
  3. Καλό είναι, αν μπορούμε, να έχουμε κρατήσει τον κιμά μια ημέρα πριν στο ψυγείο.
  4. Βουτάμε τα χέρια μας σε νερό, πλάθουμε τον κιμά σε στενόμακρα σουτζουκάκια και τα περνάμε στις ειδικές σούβλες, πιέζοντάς τα ολόγυρα.
  5. Ψήνουμε στη σχάρα ή κάνουμε ορθογώνια σουτζουκάκια και τα περνάμε από το τηγάνι.
  6. Συνοδεύουμε με γιαούρτι και πικάντικη σάλτσα ντομάτας, πίτες και λαχανικά σχάρας (κρεμμύδι, ντομάτα, μαϊντανό και κόκκινο πιπέρι).

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα