ΥΛΙΚΑ
- 400 γρ. κιμάς μόσχου
- 300 γρ. πρόβειος κιμάς
- 300 γρ. αρνίσιος κιμάς
- 100 γρ. λίπος πρόβειο από ουρά, ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 κόκκινες πιπεριές
- ½ ματσάκι μαϊντανός
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. πιπέρι Άδανα
- 1 κ.γ. σουμάκ
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πολτοποιούμε όλα τα λαχανικά (σκόρδο, κρεμμύδι, πιπεριές, μαϊντανό) και τα μυρωδικά στο μπλέντερ και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ με τον κιμά και τα υπόλοιπα υλικά.
- Ζυμώνουμε για 15 λεπτά.
- Καλό είναι, αν μπορούμε, να έχουμε κρατήσει τον κιμά μια ημέρα πριν στο ψυγείο.
- Βουτάμε τα χέρια μας σε νερό, πλάθουμε τον κιμά σε στενόμακρα σουτζουκάκια και τα περνάμε στις ειδικές σούβλες, πιέζοντάς τα ολόγυρα.
- Ψήνουμε στη σχάρα ή κάνουμε ορθογώνια σουτζουκάκια και τα περνάμε από το τηγάνι.
- Συνοδεύουμε με γιαούρτι και πικάντικη σάλτσα ντομάτας, πίτες και λαχανικά σχάρας (κρεμμύδι, ντομάτα, μαϊντανό και κόκκινο πιπέρι).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα