Τη συνέχιση του αγώνα από τη θέση του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, δηλώνει ο απερχόμενος πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Λουράντος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Οργανώσαμε με απόλυτη διαφάνεια μια εκλογική διαδικασία η οποία ολοκληρώθηκε και το αποτέλεσμα της είναι σεβαστό. Εύχομαι καλή επιτυχία στους εκλεγέντες συναδέλφους μου και δηλώνω προς κάθε κατεύθυνση ότι από το μετερίζι του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής θα συνεχίσω τον αγώνα για τους συναδέλφους και τον κλάδο μου», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λουράντος.
Η παράταξη «Ανεξάρτητη Φαρμακευτική Συμμαχία», (Λουράντος), έλαβε 17 ψήφους και μία έδρα, ενώ ο ίδιος έλαβε τρεις ψήφους, όσες και ο Ηλίας Χαλιγιάννης, ο οποίος τελικά εξελέγη με κλήρωση.
Εκτός έμεινε και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Κυριάκος Θεοδοσιάδης, (έλαβε 2 ψήφους), από την παράταξη «Αδέσμευτη Ενωτική Συνδικαλιστική Παράταξη», (πρόσκειται στην ΝΔ), η οποία έλαβε 33 ψήφους και τρεις έδρες.
Οι 178 εκλέκτορες ανέδειξαν πρώτη παράταξη την «Προοπτική» με 36 ψήφους και τρεις έδρες και την πρωτιά πήρε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μυτιλήνης Απόστολος Βαλτάς, ο οποίος προέρχεται από το κόμμα της ΝΔ.
Θετικά κρίνονται τα αποτελέσματα για την παράταξη «ΕΝΩΣΥ», η οποία υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, καθώς έλαβε 33 ψήφους και τρεις έδρες.
Η επόμενη μέρα των αρχαιρεσιών στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο βρίσκει τους υποψηφίους που εκλέχθηκαν να ξεκινούν επαφές προκειμένου να συγκροτηθεί το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου.
Οι «ζυμώσεις» θα διαρκέσουν τουλάχιστον 20 μέρες αναφέρουν μέλη του ΠΦΣ.
Αναλυτικά, η ψήφος των 178 εκλεκτόρων του ΠΦΣ για την εκλογή 15μελούς διοικητικού συμβουλίου κατανεμήθηκε ως εξής:
«Προοπτική» (Βαλτάς), 36 ψήφοι και τρεις έδρες.
ΑΕΣΠ (Θεοδοσιάδης), 33 ψήφοι και τρεις έδρες.
ΕΝΩΣΥ (Μακρυγιάννης), 33 ψήφοι και τρεις έδρες.
«Συμμαχία» (Λουράντος), 17 ψήφοι και μία έδρα.
«Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία» (Δασκαλόπουλος), 10 ψήφοι και μία έδρα.
«Κίνηση για το Μέλλον» (Κούβαρης), 10 ψήφοι και μία έδρα.
«Πανεπιστημονική» (Καβαλάρης), εννέα ψήφοι και μία έδρα.
«Εκσυγχρονιστική Παρέμβαση» (Τσαπέκος), εννέα ψήφοι και μία έδρα.
«Νέος Δρόμος» (Δαγρές), εννέα ψήφοι και μία έδρα.
«Εναπομείναντες» (Σοφιανόπουλος), οκτώ ψήφοι και καμία έδρα.
«Αγωνιστική Πρωτοβουλία» (Δραγανίγου), τρεις ψήφοι και καμία έδρα.
Τις εκλογές στον ΠΦΣ και την μη εκλογή του κ. Λουράντου , σχολίασε μέσω facebook ο πρώην υπουργός Υγείας Άδωνις Γεργιάδης.
«Πολλοί μου ζητούν να σχολιάσω τα αποτελέσματα των εκλογών στον ΠΦΣ κυρίως λόγω της μη εκλογής του έως χθες Προέδρου του κ. Λουράντου. Με τον κ. Λουράντο είχα μια σφοδρή σύγκρουση την εποχή της θητείας μου στο Υπουργείο Υγείας», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε: «Λοιπόν εγώ αγαπητοί ποτέ δεν κτυπώ ανθρώπους όταν είναι πεσμένοι ούτε μου αρέσει η χαιρεκακία. Αντιλαμβάνομαι ότι ο κ. Λουράντος έχει γράψει ούτως ή άλλως την δική του ιστορία στον χώρο του, ιστορία που δεν σβήνει από την χθεσινή ήττα. Κυρίως με ενδιαφέρει να διδαχθούν οι υπόλοιποι από αυτό που του συνέβη».
«Ο κ. Λουράντος αποφάσισε αν και Νεοδημοκράτης να ταυτιστεί πλήρως με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ξεκίνησε η ταύτιση του επί εκλογών για την Περιφέρεια Αττικής όπου και υποστήριξε μετά πάθους δημοσίως την κ. Δούρου, παντελώς ανύπαρκτη έκτοτε, και τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, πιστεύω ακράδαντα ότι το έκανε νομίζοντας ότι έτσι εξυπηρετούσε καλύτερα τα συμφέροντα των συναδέλφων του. Η σύγκρουση μας έγινε διότι εμένα δεν μου αρέσει να κοροϊδεύω τους ανθρώπους και είπα από την αρχή Τί μπορούσα να κάνω και Τί όχι. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπεσχέθη τα πάντα, δεν τήρησε τίποτε και το κόστος το πλήρωσε ο κ. Λουράντος ο οποίος είχε πλέον ταυτιστεί μαζί του», έγραψε ο κ. Γεωργιάδης.
σχόλια