Β. Κορέα: Δημόσιες εκτελέσεις για παραδειγματισμό ακόμη και σε προαύλια σχολείων

Β. Κορέα: Δημόσιες εκτελέσεις για παραδειγματισμό ακόμη και σε προαύλια σχολείων Facebook Twitter
0

Η Βόρεια Κορέα πραγματοποιεί δημόσιες εκτελέσεις στις όχθες ενός ποταμών, σε προαύλια σχολείων, αλλά και σε τοπικές αγορές με κατηγορίες όπως η κλοπή χαλκού από βιομηχανικές εγκαταστάσεις, η διάδοση ειδήσεων στη Νότια Κορέα, αλλά και η πορνεία, σύμφωνα με αναφορά που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.


Την αναφορά εξέδωσε μη κυβερνητικός οργανισμός με έδρα την Σεούλ, ενώ αυτή τονίζει ότι οι αποφάσεις για τις εκτελέσεις συχνά ενισχύονται από πληροφορίες για παράνομη συμπεριφορά της οικογένειας του καταδικασμένου σε εκτέλεση ή από μία κυβερνητική εκστρατεία για την αποτροπή συγκεκριμένων συμπεριφορών.


Η μη κυβερνητική ομάδα (the Transitional Justice Working Group -TJWG) γνωστοποίησε ότι η αναφορά της στηρίζεται σε συνεντεύξεις 375 Βορειοκορεατών που αυτομόλησαν στη Νότια Κορέα, κατά την τελευταία διετία.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΑΝΙΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Δεν μπορείτε να προσαρτήσετε άλλες χώρες»: Δανία και Γροιλανδία απαντούν στον Τραμπ

Η νέα τοποθέτηση από τους πρωθυπουργούς της Δανίας και της Γροιλανδίας έρχεται μετά την ανακοίνωση του Τραμπ ότι διορίζει ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για το αρκτικό νησί
THE LIFO TEAM
Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Διεθνή / Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Καθημερινά, περίπου 130 μωρά γεννιούνται στη Λωρίδα της Γάζας, μέσα σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης, με το σύστημα υγείας να βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης και τις βασικές προμήθειες να εξαντλούνται
THE LIFO TEAM