ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. κιμάς μόσχου
- 250 γρ. κιμάς χοιρινός
- 50 ml ελαιόλαδο
- 100 γρ. ψωμί ζυμωτό (μουλιασμένο και στυμμένο)
- 1 αυγό
- Λίγο γάλα
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 σφηνάκι ούζο
- 2 κ.σ. δυόσμος
- 1 κ.γ. κύμινο σκόνη
- Λίγο καυτερό πιπέρι κόκκινο
- Αλάτι, πιπέρι
- Αλεύρι για το πανάρισμα
- Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλάκι πελτές
- 400 γρ. ντομάτες στον τρίφτη
- Λίγη κανέλα
- 2 μπαχάρια
- 1 κύβος βοδινού
- 1 πρέζα ζάχαρη
- Αλάτι, πιπέρι
- Ρίγανη
- Βασιλικός
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ
- 1 κιλό πατάτες βρασμένες
- 50 ml κρέμα γάλακτος
- 40 γρ. βούτυρο
- 50 γρ. τριμμένο τυρί Σαν Μιχάλη
- Αλάτι, πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια και τα ζυμώνουμε για 10 λεπτά.
- Βάζουμε το μείγμα μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Στη συνέχεια πλάθουμε τα σουτζουκάκια, τα περνάμε από αλεύρι και τα τηγανίζουμε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Σε βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ετοιμάζουμε τη σάλτσα, σοτάροντας το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, προσθέτοντας στη συνέχεια το σκόρδο, τον πελτέ, τις ντομάτες, τον κύβο, τα μυρωδικά και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.
- Ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα τα σουτζουκάκια και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι η σάλτσα να δέσει.
- Για τον πουρέ, περνάμε τις βρασμένες πατάτες από μύλο λαχανικών ή τις πιέζουμε με το ειδικό εργαλείο για τον πουρέ.
- Προσθέτουμε τον πουρέ σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, και ρίχνουμε, ανακατεύοντας, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο.
- Όταν ενσωματωθούν όλα τα υλικά κι έχουμε την επιθυμητή υφή, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί.
- Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια με τον πουρέ και γαρνίρουμε με τη σάλτσα.
Η συνταγή μαγειρεύτηκε στην κουζίνα του εστιατορίου Belle Amie
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα