ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. γλυκοπατάτα
  • 50 γρ. βούτυρο
  • Αλάτι, μυρωδικά της αρεσκείας μας

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 150 γρ. φέτα ψιλοκομμένη
  • Μισό κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο 50 γρ. ντοματάκια κομμένα στη μέση
  • Λίγα φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
  • 30 γρ. πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • Μια φέτα μπέικον ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, ρίγανη, πάπρικα, πιπέρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε αλάτι και τα μυρωδικά.
  2. Τρυπάμε τη γλυκοπατάτα και τη βάζουμε πάνω στη λαδόκολλα.
  3. Ρίχνουμε το βούτυρο.
  4. Δένουμε τη λαδόκολλα σαν πουγκί και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μιάμιση ώρα.
  5. Αποσύρουμε από τον φούρνο, την κόβουμε κατά μήκος και «σκάβουμε» με ένα κουτάλι ώστε να αφαιρέσουμε ένα μέρος από την ψίχα της.
  6. Στη συνέχεια, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέσα στη γλυκοπατάτα, αφού πριν τα έχουμε ανακατέψει.
  7. Κλείνουμε σε λαδόκολλα πάλι σαν πουγκί και ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα