Πέθανε ο μικρός Τσάρλι Γκαρντ, ύστερα από μία «μάχη» 11 μηνών

Πέθανε ο μικρός Τσάρλι Γκαρντ, ύστερα από μία «μάχη» 11 μηνών Facebook Twitter
8

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 11 μηνών, ο μικρός Τσάρλι Γκαρντ, που έπασχε από μια σπάνια ασθένεια, σύμφωνα με εκπρόσωπο της οικογένειάς του.

Το μωρό είχε μεταφερθεί σε κέντρο νοσηλείας για ασθενείς τελικού σταδίου, για να περάσει τις τελευταίες ώρες της σύντομης ζωής, ύστερα από απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου στο Λονδίνο, την Πέμπτη.

«Το πανέμορφο αγοράκι μας έφυγε, είμαστε τόσο υπερήφανοι για σένα Τσάρλι», είπε η μητέρα του, Κόνι Γέιτς.

Η ιστορία του Τσάρλι Γκαρντ είχε προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση λόγω της σπάνιας ασθένειας και του αγώνα των γονιών του να τον μεταφέρουν στο εξωτερικό για πειραματική θεραπεία.

Ο Τσάρλι γεννήθηκε με μια γενετική πάθηση, που προκαλεί σταδιακά μυϊκή αδυναμία και εγκεφαλική βλάβη.Ο γολγοθάς του μωρού στάθηκε αφορμή για να ξεκινήσει μια μεγάλη δημόσια συζήτηση για το αν οι γιατροί ή οι γονείς θα πρέπει να αποφασίζουν για τη μοίρα των άρρωστων παιδιών.

Ο Τσάρλι, που θα έκλεινε έναν χρόνο ζωής στις 4 Αυγούστου, ήταν διασωληνωμένος για να αναπνέει και πλέον δεν έβλεπε, δεν άκουγε και δεν μπορούσε να καταπιεί.

Η πολύμηνη δικαστική διαμάχη, για να μεταφερθεί το μωρό στις ΗΠΑ, τελείωσε πριν από μερικές ημέρες με απόφαση των γονιών του Τσάρλι, καθώς ο ο αμερικανός γιατρός που θα χορηγούσε την πειραματική θεραπεία, είπε ότι ήταν πλέον πολύ αργά.

Αφού δέχτηκαν ότι δεν υπήρχε καμία ελπίδα, οι γονείς του, Κόνι Γέιτς και Κρις Γκαρντ, ζητούσαν να τον πάρουν στο σπίτι τους για να πεθάνει εκεί. Το νοσοκομείο όμως δεν επέτρεψε κάτι τέτοιο, με το αιτιολογικό ότι ο Τσάρλι χρειαζόταν τον αναπνευστήρα που δεν μπορούσε να μεταφερθεί στο σπίτι της οικογένειας.

Καθώς γονείς και νοσοκομείο δεν βρήκαν κάποια συμβιβαστική λύση, το δικαστήριο αποφάσισε να μεταφερθεί σε κέντρο ανιάτων και ότι τα μηχανήματα θα πρέπει να κλείσουν.

Διεθνή
8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Amazon: Όσοι δεν συμφωνούν με την πενθήμερη εργασία μπορούν να φύγουν, λέει CEO της εταιρείας

Διεθνή / Amazon: Όσοι δεν συμφωνούν με την πενθήμερη εργασία μπορούν να φύγουν, λέει CEO της εταιρείας

Σε ορισμένες περιπτώσεις, υπάλληλοι που δεν είχαν συμμορφωθεί με την υπάρχουσα πολιτική των τριών ημερών ενημερώθηκαν ότι «παραιτούνται εθελοντικά» και αποκλείστηκαν από τα συστήματα της εταιρείας
LIFO NEWSROOM
«Φιάσκο» Μελόνι με το hot spot στην Αλβανία - Γύρισαν πίσω στην Ιταλία όλοι οι μετανάστες

Διεθνή / «Φιάσκο» Μελόνι με το hot spot στην Αλβανία - Γύρισαν πίσω στην Ιταλία όλοι οι μετανάστες

Η συμφωνία μεταξύ της ακροδεξιάς πρωθυπουργού της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, και του Αλβανού ομολόγου της, Έντι Ράμα, προέβλεπε τη μεταφορά ανδρών που συνελήφθησαν σε διεθνή ύδατα στην Αλβανία, όπου θα κρατούνταν μέχρι να εξεταστούν οι αιτήσεις τους για άσυλο
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία απαγορεύει την εισαγωγή φρούτων και λαχανικών από το Καζακστάν μετά την άρνηση της χώρας να ενταχθεί στους BRICS

Διεθνή / Η Ρωσία απαγορεύει την εισαγωγή φρούτων και λαχανικών από το Καζακστάν μετά την άρνηση της χώρας να ενταχθεί στους BRICS

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι οι BRICS δεν αντικαθιστούν τα Ηνωμένα Έθνη, αλλά «συμπληρώνουν τη διεθνή τους φύση, χωρίς να την αντιτίθενται
LIFO NEWSROOM
Σεούλ: Η Βόρεια Κορέα έστειλε 1.500 στρατιώτες στην Ρωσία-Σύντομα θα στείλουν περισσότερους

Διεθνή / Σεούλ: Η Βόρεια Κορέα έστειλε 1.500 στρατιώτες ειδικών δυνάμεων στην Ρωσία

Στέλνει ο Κιμ Γιονγκ-Ουν ενισχύσεις στον Πούτιν για τον πόλεμο της Ουκρανίας; - Τα 1.500 μέλη των ειδικών δυνάμεων της Βόρειας Κορέας βρίσκονται στο Βλαδιβοστόκ, σύμφωνα με τη μυστική υπηρεσίας της Νότιας Κορέας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Καλό σου ταξίδι μικρέ, όμορφε Τσάρλι.Συγνώμη που οι ρηχές συνειδήσεις κάποιων «υπευθύνων», περιχαρακωμένοι στην «παντοδυναμία» του ορθολογισμού τους εν ονόματι του δικαίου (ποιού δικαίου άραγε;;), δεν επέτρεψαν την ύστατη προσπάθεια.
Είναι ο ίδιος Θεός που είναι και παρηγορητικός, που έχουμε μια αγκαλιά, μυρίζουμε ένα λουλούδι, γευόμαστε ευχάριστες τροφές.Μένω εδώ, η διαχείριση της ζωής είναι φιλοσοφικό θέμα και δεν αναλύεται στη Lifo.
Μια αγκαλιά που καποτε δεν θα υπάρχει, ένα λουλούδι που αυριο θα μαραθεί, ευχάριστες τροφές που θα καταλήξουν στο βόθρο.Μείνε εκεί, γιατί δεν μπορείς να διαχειριστείς τη σκληρότητα, το άτοπο και το άδικο του "τόσο σοφά πλασμένου κόσμου" μας.
boxer 29.7/18:39'Δεν είπα ότι είναι δίκαιος αυτός ο κόσμος.Είπα ότι μπορεί να υπάρχει μια ισορροπία και για αυτή παλεύουμε.Να διαχειριστούμε την σκληρότητα με κάθε δυνατή ηπιότητα.Και ναι, "μένω εδώ" και δεν θα απολογηθώ σε κανέναν για την διαχείριση της δικής μου ζωής. Από άποψη και όχι από δειλία.Και από την στιγμή που δεν βλάπτω οποιονδήποτε, του αφαιρώ και το δικαίωμα να με ειρωνεύεται.
Nα μάθεις να κάνεις διάλογο/αντίλογο.Γιατί ότι έγραψες είναι εντελώς λάθος και δεν έχει καμία σχέση - αλλά καμία σχέση - μ'αυτό που εγραψα εγώ.Καθόλου δεν είπες ότι μπορεί να υπάρχει μια ισορροπία και για αυτή παλεύουμε. Ούτε να διαχειριστούμε την σκληρότητα με κάθε δυνατή ηπιότητα. Αυτά τα λες τώρα. Είπες ότι ο θεός είναι παρηγορητικός. Και ούτε σε κάλεσε κανένας να απολογηθείς.Ούτε σε ειρωνεύτηκε.Όλα αυτά τα κατέβασες από το μυαλό σου από έλλειψη επιχειρημάτων.Αλλά όταν κάνεις ένα σχόλιο δημόσια να είσαι και έτοιμος να δεχτείς κα την αντίδραση.Παρηγορητικός θεός! Να το πεις στους γονείς του μωρού αυτού και μετά να έρθεις να μας διηγηθείς την εμπειρία.
boxer 30.7/18:38' Μάλλον έχετε γίνει εξίσου μοχθηρός με τον θεό που μισείτε.Για απόδειξη παραπέμπω - ενδεικτικά - στα παρακάτω σχόλιά σας : http://www.lifo.gr/now/greece/151204#commenthttp://www.lifo.gr/lifoland/ampa/151717?comments_page=3&comments_order=o#commentsΝα μάθετε επίσης να μιλάτε στον πληθυντικό αν δεν σας έχουν επιτρέψει τον ενικό.Και να ξέρετε τέλος ότι υπάρχουν άνθρωποι που είχαν εξίσου δυσάρεστες εμπειρίες με αυτή της απώλειας ενός παιδιού, αλλά είχαν την υπομονή και την δύναμη να το διαχειριστούν.Εσείς επανέρχεστε :"Μια αγκαλιά που καποτε δεν θα υπάρχει, ένα λουλούδι που αυριο θα μαραθεί, ευχάριστες τροφές που θα καταλήξουν στο βόθρο."Η απόφαση πως θα διαχειριστείτε την ζωή σας εφόσον την βλέπετε έτσι είναι δική σας.Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να συμφωνήσουμε.Ελπίζω να βρείτε λύση στο πρόβλημά σας.